2 bin 500 metre yükseklikten gelen lezzet

Aa
00:00, 27/01/2014, PazartesiG: Güncelleme: 12:31, 27/01/2014, Pazartesi
Yeni Şafak
2 bin 500 metre yükseklikten gelen lezzet
2 bin 500 metre yükseklikten gelen lezzet

Erzurum'da 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen kuzu etinden yapılan ve hazırlıkları 4 gün önceden başlayan, çeşitli safhalar geçtikten sonra odun ateşinde pişirilen cağ kebap, yerli ve yabancı misafirler için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor.

Erzurum'da coğrafi işaret belgesi olan ve kente gelen konukların genelde tatmadan dönmediği cağ kebabı, yaklaşık bir gün önceden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye edilerek parçalar halinde cağ adı verilen şişlere takılıyor. Odun ateşinde pişirilen kuzu eti, isteğe göre müşterilere servis ediliyor.

Restoran işletmecisi Muammer Tanhaş yaptığı açıklamada, cağ kebabının Erzurum'da 2 bin 500 metre yükseklikte otlayan kuzu etinden yapıldığını ve son yıllarda Türkiye'nin birçok ilinde de yapılmaya başlandığını ifade ederek, kebabın zahmetli bir çalışmanın ardından müşterilere ikram edildiğini söyledi.

Cağ kebabının yapımında meşakkatli olduğunu belirten Tanhaş, "Alınan kuzu eti parçalanarak sinirleri çıkarılıyor. Daha sonra etten fazla olan yağlar ayırt edilir. Bu işlemin tamamlanmasının ardından etleri terbiye ederek, 4 gün soğuk hava deposunda beklettikten sonra büyük cağlara vuruyoruz. İyice sıkıştırılan etler daha sonra odun ateşinde müşterilerimizin isteğine göre az ya da çok pişirilerek hizmete sunuluyor" dedi.

Tanhaş, cağ kebabının eskiden sadece köylerde yapıldığını anlatarak, "Yaygınlaşarak şehirlere ulaşmıştı ve bizde bu yemeği daha lezzetli hale getiriyoruz. Bizim bu yörenin eti daha lezzetli olur. Bölgemizde besiciler koyunlara tuz verdikleri için eti daha lezzetli olur. Cağ kebabın lezzeti, 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen ve yemine tuz katılan kuzunun etinden geliyor" diye konuştu.

Erzurum'a gelen misafirlerin cağ kebabının tadına bakmadan gitmediklerini vurgulayan Tanhaş, yerli ve yabancı misafirlerin cağ kebabını çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Kentteki restoranlarda cağ kebabın bir şişi 3,5-7 lira arasında müşterilere sunuluyor.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026