|

Instagram anket özelliği nasıl kullanılır? Instagram'da anket çılgınlığı

Instagram'da anket çılgınlığı yaşanıyor. Popüler sosyal paylaşım uygulaması Instagram'a gelen anket özelliği ile kullanıcılar paylaşımlarını sürdürüyor. Peki Instagram anket özelliği nasıl kullanılır? İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:52 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:53 - 4/10/2017 Çarşamba
Diğer
Instagram anket özelliği nasıl kullanılır? Instagram'da anket çılgınlığı
Instagram anket özelliği nasıl kullanılır? Instagram'da anket çılgınlığı
Instagram
uygulamasına yeni eklenen
anket
özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş gibi duruyor. Facebook bünyesinde bulunan Instagram uygulamasına gelen son güncellemeyle
anket özelliği
devreye sokuldu. Yaklaşık 700 milyon kullanıcısı bulunan Istagram'ın anket özelliği hakkındaki tüm detayları ve nasıl kullanıldığını yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.
NSTAGRAM'DA ANKET ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Hikayelerinize anket eklemek için yapmanız gereken, ‘Çıkartmalar’ bölümünden ‘Anket’i seçmeniz. Tıpkı diğer çıkartmalarda olduğu gibi, anket sorunuzu ve cevapları paylaşımınızın istediğiniz bir bölümüne yerleştirebilirsiniz.

Hikayelere eklenen anketler için en fazla iki cevap seçeneği sunulabiliyor. Bu nedenle çok karmaşık ya da genel geçer anketler oluşturmak pek mümkün görünmüyor.

Anketinize verilen oyları gerçek zamanlı olarak görmeniz mümkün. Hikayenizi görüntüleyen arkadaşlarınızın listelendiği bölümden, anketinize kimin hangi cevabı verdiğini ve toplamda hangi şıkkın üstün olduğunu takip edebilirsiniz.

Instagram'a anket özelliği geldi

Bugün, Instagram Hikayelerde soru sormanızı ve arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin oylarıyla elde edilen sonuçları görmenizi sağlayan interaktif bir anket çıkartmasını kullanıma sunuyoruz.

İster yarın ne giyeceğinizi planlamaya, ister hangi dersi alacağınızı seçmeye ya da isterseniz yemeğe nereye gideceğinize karar vermeye çalışın, artık doğrudan hikayenizden kolayca iki seçenekli bir anket paylaşabilirsiniz. Kamerada bir fotoğraf veya video çektikten sonra, "anket" çıkartmasını seçin ve istediğiniz yere yerleştirin. Kendi sorunuzu yazabilir ve hatta anket seçimlerini özelleştirebilirsiniz.

Anketinizi paylaştıktan sonra, arkadaşlarınız ve takipçileriniz hemen oy vermeye ve gerçek zamanlı sonuçları görmeye başlayabilir. Birisi anketinize oy verdikten sonra, o anda hangi seçeneğin daha fazla oy aldığını görebilir. Hikayenizi daha sonra tekrar izlediğinde ise en güncel sonuçları görür.

Kendi anket sonuçlarınızı görmek için, hikayenizin o kısmında parmağınızı yukarı kaydırarak izleyici listesini açın. Her bir seçeneğin kaç oy aldığını görmekle kalmayıp, kimlerin oy verdiğini ve hangi seçimi yaptığını da görebilirsiniz. Bu şekilde, fikrine en çok güvendiğiniz arkadaşlarınızın ve takipçilerinizin oylarını karşılaştırabilirsiniz. Tıpkı hikayenizde olduğu gibi anket ve sonuçları da 24 saat sonra kaybolur.

Hikayeler'inizi çok daha yaratıcı hale getirmenize yardımcı olacak iki yeni aracımız var: Metinler için renk seçici ve hem metinler hem de çıkartmalar için fırçalar ve hizalama aracı.

Metniniz için bir renk ya da çizim aracını seçtiğinizde, sol alt köşede yeni bir damlalık simgesi göreceksiniz. Bu damlalık simgesini kullanarak fotoğrafınız veya videonuzdan istediğiniz rengi seçin ve metninize veya çizim aracınıza uygulayın.

iOS'ta, fotoğrafınıza veya videonuza yerleştireceğiniz metin veya çıkartmaları ortalamanıza ya da birisi hikayenizi izlerken üzerinin kapatılmasına neden olabilecek yerlere koymaktan kaçınmanıza yardımcı olacak yeni mavi çizgiler göreceksiniz. Metni veya çıkartmayı döndürürken göreceğiniz yeni yönlendiriciler çıkartmanızı yatay konuma getirmenize yardımcı olacak.

#Instagram
#Anket
#Güncelleme
#Facebook
#Instagram anket özelliği
7 yıl önce