|

Chelsea'den Pato kararı

Chelsea yönetimi aldığı bir kararla ilginç bir uygulamaya gitti. Devre arasında Corinthians'tan transfer edilen ancak 3 aydır bugüne kadar hiç oynamayan Pato'nun forma fiyatları yarı yarıya düşürüldü. Amaç, oyuncunun en azından bir noktada takıma katkı yapmasının sağlanabilmesi.

Yeni Şafak
14:18 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:16 - 2/04/2016 Cumartesi
Diğer

Günümüz futbol dünyasında kulüpler, yıldız oyuncu transferlerini artık sadece takıma saha içinde katkı sağlaması için yapmıyor. Seyirci ilgisi ve uluslararası tanınırlık gibi unsurlar da yıldız oyuncu transferlerini önemli bir noktaya getiriyor. Yine de tüm bu nedenlerin dışında saha dışı etkenlerin en önemlisi forma satışı olarak gösterilmekte. Forma ve resmi ürün satışları bir spor kulübünün en önemli gelir kalemlerin başında geliyor. Bu bağlamda PSG, Zlatan İbrahimovic'i, Barcelona, Suarez'i astronomik ücretlerle kadrosuna katarken bu isimleri içerecek resmi ürünlerden gelecek ücreti de kalem hesaplarına ekliyor.



Ancak bazen çok nadir de olsa işler istendiği gibi gitmeyebiliyor. Tıpkı Chelsea'nin Pato transferi gibi.





Ntvspor'un haberine göre Brezilyalı golcü devre arası transfer döneminde Corinthians'tan kiralanırken, teknik ekip, Pato'nun atacağı gollerle takıma katkı sağlamasını, yönetim de fazladan birkaç tane forma satışı yapmayı planlamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.



Transferinden beri 3 ay geçen Pato bugüne kadar henüz hiçbir karşılaşmada 1 dakika bile forma yüzü görmedi. Menajer Guus Hiddink, futbolcusunu 'Fiziksel olarak yetersiz' cümlesi ile tanımlarken, kulüp yönetimi de Brezilyalı forvete sabrı kalmadığını aldığı bir kararla su yüzüne çıkardı.








Alınan kararla üzerinde Pato yazan Chelsea formalarının fiyatları düşürüldü!.



Normalde mavi klasik bir Chelsea forması 65 sterlin'e satılırken 'Pato' yazılı yeni sezon formaları 32 sterline düşürüldü.



Yine ortalama 53 sterline satılan siyah Chelsea formalarının üzerinde 'Pato' yazan versiyonları ise 25 sterline kadar düşürüldü.



Bakalım Pato formalarındaki 'damping' Chelsea Store'lara golcü oyuncunun takıma yaptığından daha fazla katkı yapabilecek mi?












#Chelsea
#Pato
#Futbol
#Premier Lig
8 yıl önce