|

Deniz Çoban: Cezalar çok can yakacak

Profesyonel Disiplin Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin sonunda iki takım futbolcuları arasında yaşanan kavgayla ilgili sevkleri açıkladı. Eski hakem Deniz Çoban, PFDK'ya sevk edilen isimlerin alacağı muhtemel cezalarla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
11:43 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 7/11/2018 Çarşamba
Diğer
Olaylı derbide16 isim PFDK'ya sevk edildi.
Olaylı derbide16 isim PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbi sonrası Galatasaray'dan 12 , Fenerbahçe'den ise 4 ismi PFDK'ya sevk etti. Eski hakem Deniz Çoban, sevklerle ilgili Fanatik TV'de değerlendirmelerde bulundu.

Maçta kart görmeyen Donk ve Rodrigues'in sevkiyle ilgili konuşan Çoban, "PFDK bu sevkle bir anlamda kendini hakem yerine koyarak, UEFA'nın hiç istemediği bir tavır sergilemiş oldu" dedi.

Donk ve Rodrigues'in sevkini hakeme küfür ettiği için görüntülerden PFDK'ya sevk edilen Caner Erkin sevkine benzeten eski hakem, "Bu da demek oluyor ki; TFF'nin ceza verirken elini korkak alıştırmayacağını en alt sınırın üstünden vereceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Mustafa Cengiz'in sevkini değerlendiren Deniz Çoban, "Muhtemelen 50 bin Lira para cezası ve 45-120 gün arasında hak mahrumiyeti alacaktır" ifadelerini kullandı.

"Fatih Terim'e minimum 5 maç"

Fatih Terim'in hakaret, tehdit ve sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle sevk edilmesine dikkat çeken Deniz Çoban, "Hakaretin 3-7 maç, tehdidin 3-7 maç burada Fatih Terim'in cezasının 3 ile başlayıp, 10-12'ye kadar gideceği görünüyor. Yaptığı eylemlerin ağırlığına göre minimum 5 ceza alacağı gibi gözüküyor" değerlendirmesini yaptı.

"Hasan Şaş'a 7-8 maç"

Hasan Şaş'ın disipline sevkiyle ilgili konuşan Deniz Çoban, "İşi en zor olan Hasan Şaş. Rakibe saldırıyor, saldırısını devam ettiriyor ve sahada oyuncu kovalıyor... Yani Hasan Şaş'ın 7-8 maç ceza alacağı gibi görünüyor" dedi.

Ndiaye Donk, Rodrigues'in PFDK'ya sevk edilmesini değerlendiren Çoban, "Saldırıdan sevk edildiler. Cezaları 5-10 maç arasında olacaktır. Ndiaye için haksız tahrik uygulaması yapılabilir. Böyle olursa Ndiae 2-3 maç ceza ile kurtulabilir" dedi.

"Jailoson'a 7 maç verilebilir"

Deniz Çoban Soldado ve Jailson'un sevki için ise, "Saldırıdan sevk edildiler. Aezaları 5-10 maç. Jailson olayları başlatan kişi olması nedeniyle cezası alt sınırda uzaklaştırılarak 7 maç verilebilir" değerlendirmesinde bulundu.


Çoban, TFF'nin görüntülere bakarak sevk yapmasını ise şu şekilde yorumladı;


  • "Futbol Federasyonu Donk'u ve Rodrigues'i görüntülere bakarak sevk etmesinden hareketle Türkiye Futbol Federasyonu cezaları azaltmak, hoş görünmek yerine, cezaları artırmak ve daha fazla oyuncuyu cezalandırmak ve bunun herkese bir ders olmasını sağlamak niyetinde olduğunu anlıyorum. Bu yüzden diyorum ki cezalar çok can yakacak."

#Galatasaray
#Fenerbahçe
5 yıl önce