|

İngiltere 1.60'lık Türk'ü konuşuyor

Türk asıllı İngiliz oyuncu Erhun Öztümer, boyu 1.60 olmasından dolayı Championship takımlarından Charlton Athletic tarafından reddedildi. Öztümer, İngiliz kulübüne cevabı 97 maçta 61 gol atarak verdi.

Yeni Şafak
11:58 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 13:48 - 27/10/2015 Salı
Diğer

'Türk Lionel Messi' lakaplı, Erhun Öztümer, boyu 1.60 olmasından dolayı Championship (Premier Lig'in bir altı) takımlarından Charlton Athletic tarafından reddedildi. Lakin Erhun boyun önemli olmadığını inanılmaz bir performansla kanıtladı.



Skorer'de yer alan haberde İngiliz basınına göre; 9 yıl boyunca Chartlon'ın altyapısında forma giyen Öztümer, yapılan testlerin ardından 1.60 boyunu geçemeyeceği anlaşılınca, takımı kendisiyle sözleşme imzalamadı. 16 yaşındayken Messi gibi hormon tedavisi yaptırmak isteyen oyuncu, bu tedavi için çok geç kaldığını öğrendi. Ancak yılmadı 2009-2010'da Sivasspor, 2011-2012'de Anadolu Üsküdar'da oynamasının ardından İngiliz Amatör Ligi ekiplerinden Dulwich Hamlet'a transfer olan Erhun, burada mükemmel bir perfomansla adını duyurdu.





97 maçta 61 gol

Kısa olduğu için Charlton'dan reddilen Ertümer 'Onlara yanlış yaptıklarını kanıtlamaya çalıştım' dedi ve orta saha oynadığı Dulwich Hamlet'te tam 97 maçta 61 gol atarak fiziğin İngiliz futbolunda bir öneminin kalmadığını gösterdi.




'Messi'den bir şeyler öğrenmeye çalıştım'

Küçüklüğünden itibaren Messi'nin hayranı olan ve odasının duvarlarını yıldız oyuncunun posterleriyle kaplayan 24 yaşındaki oyuncu Erhun Öztümer 'Ben ona benzemeye çalışmadım. Ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım.' diyor.



Erhun Öztümer, Dulwich'teki muhteşem performansının ardından İngiltere Lig 1 takımlarından Peterborough United'a transfer oldu.





#Erhun Öztümer
#Charlton Athletic
#futbol
#Peterborough United
9 yıl önce