|

Kartal'da sol beke Iago

Beşiktaş, Almanya'da Augsburg forması giyen Brezilyalı sol bek lago'nun peşine düştü. Siyah-beyazlılar, Masuaku'nun zorunlu satın alma opsiyonunu ise değiştirmek istiyor.

09:46 - 20/02/2023 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 20/02/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Iago'nun güncel piyasa diğeri 5.5 milyon euro.
Iago'nun güncel piyasa diğeri 5.5 milyon euro.

Beşiktaş ara transfer döneminde eksik gördüğü bölgeleri takviye etmeye devam ediyor. Bu konuda elini çabuk tutan ve hız kesmeyen siyah-beyazlılar, birçok mevkiye transfer yapmıştı. Şimdi ise sıra sol beke geldi.


Vincent Aboubakar, Amir Hadziahmetovic, Onur Bulut ve Omar Colley'i kadrosuna katan Beşiktaş, son olarak da Alexandru Maxim ile anlaşma sağlamıştı. 5 Mart'a kadar uzatılan ara transfer dönemi için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Almanya Bundesliga ekibi Augsburg forması giyen Brezilyalı sol bek lago'nun transferi için harekete geçti. İtalyan basını Beşiktaş'ın ilk olarak Cremonese'nin sol bek Emanuele Valeri'yi gündemine aldığını ancak İtalyan ekibinin oyuncuyu takımda tutmak istemesi nedeniyle rotanın Iago'ya çevrildiği belirtildi.


Bu sezon Bundesliga'da 15 maça çıkan 25 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, 1 asist kaydetti. Iago profesyonel kulüp kariyerinde 123 resmi maçta sahaya çıktı. Sport Club Internacional formasını 43 kez giyen ve 3 asist yapan Iago; Augsburg'da ise 75 maçta oynadı, 4 gol ve 12 asistlik performansla toplamda 16 gole direkt katkı sağladı.




Masuaku girişimi

Beşiktaş, sol beke transfer yapmayı düşünürken, bir yandan da Arthur Masuaku problemini çözmeye çalışıyor. Siyah-beyazlılarla 20 maça çıkan 29 yaşındaki Kongolu futbolcu, 5 kez daha formayı giyerse sözleşmesindeki 2.2 milyon euroluk opsiyon maddesi devreye girecek. Bu konuda zorunluluk yaşamak istemeyen Beşiktaş, West Ham United ile görüşmelere başladı. İlk görüşmelerde satın alma opsiyonunu kaldırmaya yanaşmayan İngiliz ekibi, bunu gözden geçirme kararı aldı. Yönetim bu konuyu çözüp diğer mevkilere yönelmek istiyor.



#Beşiktaş
#Iago
#Masuaku
1 yıl önce