|

Merseyside derbisinde olay karar: Bu nasıl ofsayt!

Everton ile Liverpool arasında oynanan Merseyside derbisinde futbol kamuoyunun tepkisini çeken bir karar çıktı. Hakem Michael Oliver'ın VAR'dan gelen ofsayt uyarısıyla Liverpool'un galibiyet golünü iptal etmesi sosyal medyanın en çok konuştuğu olaylardan biri oldu.

16:29 - 17/10/2020 Cumartesi
Güncelleme: 16:59 - 17/10/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Everton-Liverpool maçına VAR hakeminin kararı damga vurdu.
Everton-Liverpool maçına VAR hakeminin kararı damga vurdu.

2-2 sonra eren Everton-Liverpool maçına duraklama dakikalarında yaşanan bir pozisyon damga vurdu.

Liverpool, Henderson'un attığı golle 3-2 öne geçerken mücadelenin hakemi Michael Oliver, VAR incelemesi için bekledi ve 'ofsayt' uyarısının ardından golü iptal etti.

Everton-Liverpool maçı gol iptalinin ardından 2-2 sona erdi ve takımlar birer puanı paylaştı.

Everton-Liverpool maçının detayları;

Goodison Park Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip Liverpool, henüz 3. dakikada Sadio Mane'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ataklarını sıklaştıran Everton, 19. dakikada Michael Keane'in ağları sarsmasıyla skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci devrede daha atak bir performans gösteren Liverpool'un Mısırlı yıldız oyuncusu Muhammed Salah, 72. dakikada fileleri havalandırarak takımını 2-1 öne geçti. Everton'da Dominic Calvert-Lewin, 81. dakikada attığı golle skora yeniden denge getirdi ve karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Liverpool'un savunma oyuncusu Hollandalı Virgil van Dijk, sakatlanarak 11. dakikada yerini Joseph Gomez'e bıraktı.

Everton'da ise Brezilyalı Richarlison, 90. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Milli oyuncu Cenk Tosun ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

  • Bu sonuçla lider Everton, puanını 13'e yükselterek bu haftayı da zirvede tamamlamayı garantiledi. Liverpool ise 10 puan ve maç fazlasıyla ikinci sırada yer aldı.

#​Everton
#Liverpool
4 yıl önce