|

Onur-Burak kadro dışı

Dün akşam toplanan Trabzonspor Yönetim Kurulu, Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın süresiz olarak kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Kaleci Onur’un kaptanlığı da elinden alınırken, tüm takıma ayrıca 100’er bin TL ceza kesildi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:52 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Yönetim kurulu, kaleci Onur ve Burak Yılmaz’ı kadro dışı bırakırken, tüm takıma ise 100’er bin TL para cezası verdi.
Yönetim kurulu, kaleci Onur ve Burak Yılmaz’ı kadro dışı bırakırken, tüm takıma ise 100’er bin TL para cezası verdi.

Trabzonspor Kulübü, kaleci Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın süresiz olarak kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Süper Lig’in 12. haftasında alınan 5-0’lık farklı Malatyaspor yenilgisinin ardından gergin günler geçiren bordo-mavili kulüpte dün akşam acil olarak toplanan yönetim kurulu, kaleci Onur ve Burak Yılmaz’ı kadro dışı bırakırken, tüm takıma ise 100’er bin TL para cezası verdi. Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas,dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısında, oy birliği ile Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın süresiz kadro dışı bırakılması yönünde karar alındığını bildirdi. Kafkas, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Onur Recep Kıvrak ve Burak Yılmaz’ın süresiz olarak kadro dışı bırakılması kararlaştırılmıştır. Onur Recep Kıvrak’tan takım kaptanlığının alınması ve Yeni Malatyaspor maçındaki ağır yenilgi nedeniyle profesyonel A takım kadrosuna 100’er bin lira para cezası verilmesi kararı alınmıştır” ifadelerine yer verdi. Trabzonspor’da Onur Kıvrak’ın kaptanlığının elinden alınmasının ardından Arjantinli Jose Ernesto Sosa, takımın birinci kaptanı oldu. Ayrıca genç file bekçisi Uğurcan Çakır’ın birinci kaleci olması bekleniyor.

BURAK VE ONUR’A SUÇLAMALAR

Trabzonspor’un ligin 11.haftasında Medical Park Stadı’nda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta oyundan alınırken ıslıklanan Burak Yılmaz sinirlenerek tribünlere tepki göstermişti. Yedek kulübesine ve teknik direktör Ünal Karaman’a da tavır gösteren yıldız isim, direkt olarak soyunma odasına gitmişti. Bordo-mavili kulüp Burak’a öncelikli olarak 500 bin Lira para cezası ve 1 maç da oynamama cezası vermişti. Yıldız futbolcu bunun yanı sıra yönetimle hep ters düşmüş ve parasını alamadığı için 2 kez Türkiye Futbol Federasyonu’na kulübü şikayet etmişti. Onur’un kaptanlığının alınması ve kadro dışı kalmasının nedenleri olarak Malatya maçının devre arasında galibiyet yeminine katılmaması ve takımla birlikte tavır sergilememesi ile karşılaşma sonrası Trabzon’a dönüşte taraftarla tartışması olarak gösterildi. İki futbolcunun 13. haftadaki F.Bahçe maçı öncesi kritik kadro dışı kararları camiada derin bir etki oluşturdu.


İstifa yok rapor var

Trabzonspor’da Malatyaspor’a farklı mağlubiyetinin ardından teknik direktör Ünal Karaman, görevini bırakabileceğini söylemiş, başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulundan kendisine destek gelmişti. Ağaoğlu, tüm sorumluluğun Karaman’a yüklemenin haksızlık olacağını belirterek, “Ünal Karaman ile birlikte geldik, yine birlikte gideriz” açıklamasını yapmıştı. Yönetimin, Ünal Karaman’ın istifa önerisini kabul etmeyerek, takımın son durumu hakkında rapor istediği öğrenildi. Genç çalıştırıcının da verdiği rapor üzerine yönetimin dün acil olarak toplandığı ve radikal kararları aldığı ifade edildi.

  • Zirveye uzak kaldı
  • Ligde uzun süredir başarıya hasret olan ve şampiyonluk mücadelesinin dışında kalan Trabzonspor, bu sezon ilk 8 haftalık bölümde umutlandırdığı taraftarına yeniden hayal kırıklığı yaşattı. İlk 8 haftada topladığı 13 puanla zirvenin 5 puan gerisinde takibi sürdürerek taraftarlarını umutlandıran bir performans ortaya koyan bordo-mavililer, özellikle son 4 haftada üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla yarışın uzağında kaldı. 12. hafta itibariyle topladığı 16 puanla zirvenin 11 puan gerisinde bulunan Trabzonspor’da yeşeren umutlar yerini hayal kırıklığına bıraktı.
Derbi hazırlıkları bugün başlıyor

Malatyaspor maçının ardından 3 günlük izine çıkan bordo-mavili takımda hazırlıklar bugün başlıyor. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın ardından 13. hafta mücadelesinde sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek Trabzonspor, bugün saat 16.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak bu maçın hazırlıklarına başlayacak.

#Trabzonspor
#Onur Recep Kıvrak
#Burak Yılmaz
5 yıl önce