|

Osvaldo 30 yaşında futbolu bıraktı

Son yıllarda attığı gollerden çok değiştirdiği kulüplerle gündeme gelen yıldız golcü Pablo Daniel Osvaldo, transfer döneminin son gününde futbolu bıraktı. 30 yaşındaki futbolcunun bu kararı almasının sebebi ise oldukça ilginç...

Yeni Şafak
10:20 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:11 - 1/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Arjantinli asıllı İtalyan golcü Osvaldo, transfer döneminin son gününde sürpriz şekilde futbolu bıraktı.
Arjantinli asıllı İtalyan golcü Osvaldo, transfer döneminin son gününde sürpriz şekilde futbolu bıraktı.

İsmi daha önce Türk kulüpleriyle de anılan Osvaldo, transfer döneminin son gününde Serie A ekiplerinden Chiveo'nun teklifini reddederek futbolu bıraktı. Kendi grubu ile yaptığı müzik kariyerine odaklanmak için emeklilik kararı aldığı belirtilen yıldız futbolcu son olarak Porto forması giymişti.



30 yaşındaki futbolcu, 2011 yazında 16 milyon euro'ya Espanyol'dan İtalya'nın Roma kulübüne transfer olmuştu. İki yıl sonra 15 milyon euro karşılığında Premier Lig takımlarından Southampton'ın kadrosuna kattığı Osvaldo, İngiliz ekibinden Juventus, Inter, ve Arjantin'in Boca Juniors takımına kiralanmıştı.



  • İtalya Milli Takımı formasıyla 14 maça çıkan 30 yaşındaki Osvaldo 4 gol kaydetti. Kariyerinde toplam 283 maça çıkan Arjantin asıllı futbolcu, 87 gol atarken 23 de asist yapma başarısı göstermişti.













#Pablo Daniel Osvaldo
#Porto
#Inter
#Roma
8 yıl önce