|

Trabzon'da gençlik sezonu

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır, Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Denizhan Deniz, Mertan Çam, Yavuz Aygün, Yusuf Yazıcı, Semih Karadeniz, Ramazan Övüç, Mehmet Kuruoğlu, Melih Kabasakal, Cafer Tosun ve Savaş Çakır, kadroda yer alan isimler oldu

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 01:45 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor'da, son dönemde altyapıdan yetişen 13 oyuncu kadroya girme şansı yakaladı. Teknik direktör Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından gençlik geliştirme teknik sorumluluğu görevini yürüten Tekelioğlu'na takımı emanet eden bordo-mavililer, gençlerin A takıma kazandırılması yolunda da önemli bir başlangıç yaptı. Deneyimli çalıştırıcı, altyapıda beraber çalıştığı oyunculara forma şansı verdi. Tekelioğlu'ndan sonra göreve gelen Hami Mandıralı da gençlere sahip çıktı. Uğurcan Çakır, Muhammet Beşir, Abdülkadir Ömür, Denizhan Deniz, Mertan Çam, Yavuz Aygün, Yusuf Yazıcı, Semih Karadeniz, Ramazan Övüç, Mehmet Kuruoğlu, Melih Kabasakal, Cafer Tosun ve Savaş Çakır kadroda yer alan isimler oldu.



EN ÇOK OYNAYAN YUSUF YAZICI


Stili Burak Yılmaz'a benzetilen golcü Muhammet Beşir, ilk dikkati çeken isim oldu. Lig ve kupada toplam 263 dakika forma giyen ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı. UEFA tarafından 'Türk Messi, Yeni Hagi' diye tanıtılan Abdülkadir Ömür de kupada Adana maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu. 16 yaşındaki oyuncu, en genç yaşta bordo-mavili formayı giyen isim oldu. Geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin kaptanı Yusuf Yazıcı, 284 dakikayla resmi maçlarda en fazla süre alan isim oldu. Yusuf, Rize maçında 2 gol ve 2 asistle yıldızlaştı. 4 maçta 184 dakika oynayan Ramazan Övüç ise sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.



Böyle devam edilmeli


Trabzonspor Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, altyapıdan A takıma yükselen oyuncu sayısının fazlalığının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kendi döneminde başlayan altyapı hamlesinin Hami Mandıralı ile devam ettiğini ifade eden Tekelioğlu, “Hami hoca döneminde süre olarak belli oyuncular, daha fazla şans buldular. Oynama yüzdeleri arttı. Trabzonspor'da inşallah bu yapı devam eder” dedi. Tekelioğlu, Yusuf Yazıcı, Muhammet Beşir, Ramazan, Semih, Savaş gibi oyuncuların kısa sürede kendilerini gösterdiğini vurgulayarak, "Trabzonspor'un geleceğinden kimse endişe etmesin"diye konuştu.



Bir yanda Fırtına, bir yanda hazan






Trabzon yerel gazeteleri, Çaykur Rizespor karşısında bordo-mavili genç oyuncuların başarılı performans için övgü dolu sözler kullandı, farklı galibiyeti, 'patlama' olarak yorumladı. Karadeniz Gazetesi, “İyi olan kazandı kardeşim”, “Karadeniz derbisinde Trabzonspor fırtınası esti” diye yazdı. Günebakış Gazetesi, “Trabzon patladı” başlığını atarken, “Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Trabzonspor, Rizespor'a tarihi bir fark atarken, yeşil-mavililer, bu şok yenilgi ile son 2 haftaya diken üstünde girecek” yorumunu yaptı. Ekspres Gazetesi ise, “Bir yanda fırtına, bir yanda hazan”, derken, İlkhaber Gazetesi de, “Gençlerin farkı”, başlığıyla haberi okuyucularına aktardı. Sonnokta Gazetesi, “Geç gelen fırtına”, “Trabzonspor durdu durdu, Rizespor'a patladı”, “Komşu ateşten çıkamadı” dedi. Taka da, “Trabzon abarttı”, "İlk yarıda 3-0 mağlup olduğu Rizespor'a tam 6 gol attı” yorumunda bulundu.



Gençler daha çok çalışmalılar


Trabzonspor Futbol Direktörü Yılmaz Büyükaydın, Çaykur Rize karşısında aldıkları 6-0'lık galibiyette genç oyuncuların katkısının büyük olduğunu söyledi. Oyuncuların daha yolun çok başında olduğunu kaydeden Büyükaydın, “Bu bir başlangıç. Önlerinde uzun yıllar var. Gelişimlerini sağlamak için çok çalışmaları gerekiyor. Belki Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumdan dolayı çok fazla süre alamadılar ama biz gençlerimize güveniyoruz. İnşallah Trabzonspor'a katkı sağlayacaklar” şeklinde bu oyunculardan beklentilerini dile getirdi.



Yeni teknik adamın eli kulağında

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yeni teknik direktör konusunda hafta sonunda bir karar vereceklerini söyledi.







Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezonun teknik direktörü konusunda hafta sonunda karar alacaklarını söyledi. Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirilen panele katılan Usta, "Hoca konusunda da karar vermemiz gerekiyor. Bu hafta sonuna kadar, belki diğer haftaya sarkabilir ama bu konuyu karara bağlamış olacağız. Artık son aşamadayız" dedi. Trabzonspor'un oyun planı, felsefesi ve bölgelere göre oyuncuların durumunu analiz ettiklerini de anlatan Usta, "Gelecek hocayla bunu tekrar masaya yatıracağız ama buna karar veren sadece hoca olmayacaktır. Buna kulüp karar verecek. İyi görüntü veren, hoş bir futbol sergileyen, her şeyden önemlisi koşan ve atletik bir takımın olması lazım. Bu yaz döneminde çok işimiz var" diye konuştu.





#Trabzonspor
#Uğurcan Çakır
#Muhammet Beşir
#Abdülkadir Ömür
8 yıl önce