|

Yeni takım yeni forma yeni sayfa

2018 yılında Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılma vizesi alamayan Türkiye, Serbest İrlanda ile oynadığı hazırlık maçını tek golle kazandı. Yeni formasıyla, yenilenen kadrosuyla yeni bir sayfa açmak isteyen ay yıldızlılar, Mehmet Topal ile sonuca gitti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 السبت
Güncelleme: 03:30 - 24/03/2018 السبت
Yeni Şafak
​A Milli Takımı, Antalya'da oynanan hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 yendi.
​A Milli Takımı, Antalya'da oynanan hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 yendi.

A Milli Takımı, Antalya'da oynanan hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 yendi. Yenilenen kadrosuyla ve yeni dizayn edilen kırmızı formayla İrlanda Cumhuriyeti karşısında boy gösteren millilerimiz oynadığı futbolla ilerisi için ümit verdi.

Maçın ilk tehlikeli atağı Milli Takımımız'dan geldi. 7. dakikada Emre Akbaba rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını denedi ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı. 18. dakikada gole yaklaşan taraf İrlanda Cumhuriyeti oldu. Ceza sahası içi sol çaprazından Scott Hogan'ın çektiği şut direğin az farkla uzağından auta gitti. Ay-yıldızlılarımız, 32. dakikada gole çok yaklaştı. Yusuf Yazıcı, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şutunu çekti ancak kaleci Doyle kurtardı.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Hasan Ali, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şutunu çekti ancak kaleci Doyle topu kurtardı. Millilerimiz ikinci yarıya hızlı başladı. 47. dakika Çağlar, gelişen atakta kale ağzından şansını denedi ancak top çerçeveyi bulmadı. Ay-yıldızlılarımız, 52. dakikada öne geçti. Sol kanattan kullanılan kornerde kale ağzına hareketlenen Mehmet Topal, yaptığı vuruşla takımımızı 1-0 öne geçirdi. Tecrübeli futbolcu, 74. milli maçında 2. golünü attı.


74. kez milli formaya giyen tecrübeli futbolcu, A Milli Takım'daki diğer golünü 29 Mayıs 2016'da Karadağ ile oynanan hazırlık yine Antalya'daki maçta atmıştı. 57. dakikada Milli Takımımız, farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. Gelişen atakta Hakan Çalhanoğlu, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şutunu çekti ancak kaleci Doyle kurtardı.

67. dakikada ceza alanı ön çizgisi üzerinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun yerden vuruşunda, kaleci Doyle yatarak iki hamlede topu kontrol etti. A Milli Futbol Takımı, 27 Mart Salı günü deplasmanda Karadağ ile karşı karşıya gelecek.


Gelecek için umutlandım

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İrlanda Cumhuriyeti galibiyetinin kendisini gelecek için umutlandığını söyledi. Ortaya konulan futboldan memnun olduğunu belirten Lucescu "Önemli bir zaferdi. Benim için oyunun tarzı daha önemliydi. Özellikle ilk yarıda oyunun tek hakimiydik; 9 şutumuz vardı. İyi bir oyun organizasyonu ortaya koyduk. Oyunun yönünü çabuk değiştirdik ve şutları bulduk. İkinci yarıda da çok iyiydik. Oyuncular değişince biraz ritm değişikliği oldu tabii. Gelecek için bana umut veren bir oyun yapısı ortaya koyduk. Ortaya koyduğumuz organizasyon beni gelecek için umutlandırdı. Daha disiplinliydik. Herkes kendi bölgesini iyi savundu. Oyunun kontrolünü elimizde bulundurmuş olduk. Fizik olarak güçlü bir rakibe karşı oynadık. Her şekilde savaştılar. Oynayan oyuncularım adına çok mutluyum. Önümüzde 3 gün var. Karadağ maçına hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

#Türkiye
#Serbest İrlanda
#Mehmet Topal
٪d سنوات قبل