Bursa'nın maratoncu esnafı görenleri hayrete düşürüyor: İftara yetişmek için 10 kilometreyi 45 dakikada koşuyor

20:198/03/2026, الأحد
IHA

Bursa’da yaşayan 66 yaşındaki esnaf Enver Koç, azmi ve disipliniyle adeta yıllara meydan okuyor. Ramazan ayında hem ibadetini yapan hem de sporundan ödün vermeyen Koç, akşam trafiğine takılmamak için iş yerinden evine her gün 10 kilometrelik mesafeyi koşarak gidiyor.

Tarihi çarşıda esnaflık yapan Enver Koç’un spor serüveni, 2006 yılında yaşadığı ciddi bir sağlık sorunuyla başladı. Günde iki paket sigara içtiği dönemde rahatsızlanan ve fizik tedavi görmek zorunda kalan Koç, iyileştikten sonra hayatında köklü bir değişim yaptı. Sigarayı hayatından tamamen çıkaran Bursalı esnaf, sağlığını koşu parkurlarında buldu.

İftara trafikten önce "koşuyla" yetişiyor

Sabah 09.00’da dükkanını açan ve akşama kadar çalışan Koç, kepenkleri kapattıktan sonra takım elbisesini çıkarıp spor kıyafetlerini giyiyor. Ramazan ayında iftar saati yaklaşırken Bursa’nın yoğun akşam trafiğine girmek istemeyen azimli esnaf, yaklaşık 10 kilometrelik mesafeyi 45 dakikada kat ediyor. Normal günlerde yolunu uzatarak bu mesafeyi 20 kilometreye kadar çıkaran Koç, oruçlu olmasına rağmen performansından bir şey kaybetmiyor.

Dünyanın dört bir yanındaki maratonlara katıldığını belirten Enver Koç, sporun kendisine mutluluk verdiğini ifade ediyor:

"Evime arabayla gitmeye kalksam 1,5 saat sürer. Koşarak 45 dakikada varıyorum, arabalardan daha hızlıyım. Oruçluyken zorlanmıyorum, aksine bu bende mutluluk hormonu salgılıyor. Eskiden şekerim vardı, sporla birlikte sağlığıma kavuştum. İnsanlara örnek olmak beni mutlu ediyor."

#Bursa
#İftar
#oruç