|
Gazze ortak utanç, İsrail bir sapmadır

Öfkesi olmayanın geleceği olmaz. Sözü olmaz, derdi olmaz. Acı duymayanın adalet duygusu olmaz.

Sutatülerimiz; mesleklerimiz, bilgi birikimimiz, imkanlarımız insan özümüzü unutturuyorsa, kendimizi kaybetmişiz demektir. Kendini kaybedenlerin bugünümüzde ve yarınımızda yeri olmaması gerekir.

Yeryüzü, Adem"den beri zulme tanık oluyor. İnsanlık tarihi büyük oranda adaletsizliklerin, şiddetin, kötülüklerin tarihidir. Peygamberler bunun için uyarıcı olarak gönderildi. Adem"in çocukları arasındaki kavgaları bitirmek, sapkınlıkların önüne geçmek, insan ırkını hizaya sokmak için. Ama olmadı, olamıyor. Kıyamete kadar da olamayacak. Bu yarış, adaletle zulmün mücadelesi olarak devam edecek.

Gazze Filistin meselesi değildir. Gazze Arap meselesi de değildir. İsrail-Filistin meselesinin son örneği değildir. Gazze"yi bütün bu kategorilerin dışına çıkarmalısınız.

Gazze ve orada yaşananlar vicdanı olan ve olmayan herkesin meselesidir. Herkesin utancıdır, acısıdır, öfkesidir. Gazze bütün bölgesel ve küresel sorunların ötesinde insan ırkının şerefsizlik örneklerinden biridir.

BİR SAPKINLIK ÖRNEĞİ

Toplu imtihanıdır ve kendini kaybetmesinin tarihidir. Bir ülke, sadece bu küçücük kara parçasına yaptığı saldırılarla hepimizle alay etmektedir. İnsanlığın vicdanına, onuruna hakaretler yağdırmaktadır.

İsrail, kuruluşu, uygulamaları insanlık ailesine uyumsuzluğu ile gerçek anlamda bir insanlık sorunudur. İnsan ırkının en aşırı uçlarını besleyen zihinsel bir sorundur. Bu yüzden İsrail yönetimi, insanlık tarihinde bir sapmadır, sapkınlık örneğidir. İşte bu yüzden insanlığın ortak sorunudur. İsrail devleti ve onun politikalarına yön veren herkes bir gün öfkenin hedefi olacaktır.

Çok daha büyük tehditlerle yüz yüzeyiz. Bugün Gazze gibi küçücük bir bölgede yaşayanlara yaptığı zulümlerle kendini gösteren bu ülke, bir nükleer güçtür. Bu zihin, bu sapma yarın o nükleer güçle bütün insanlığı hedef alabilir. İsrail devletini oluşturan düşünce ile bugün onu yönetenlerin zihin yapıları için bu olabilir bir şeydir.

Tehdit sadece Filistinlilere değil tüm insanlığadır. Filistin davası ve Gazze, kanıyla, canıyla bize bu tehdidi gösterdi. Bu sapkınlığın Adem"in çocuklarına daha ne kötülükler yapabileceğini hatırlattı.

Bizler coğrafyada bir öfke biriktirmeliyiz. Yüz yılı aşkın bir zamandır içimizde biriktirdiğimiz gücü, yüz yıldır şikayet ettiğimiz, kötü olan ne varsa ona yönlendirmeliyiz.

MERHAMET VE ÖFKEYLE

Türkiye bu yüzden önemlidir. Güçlü olmak zorundadır...

Türkiye Müslüman dünyanın vicdanıdır, hafızasıdır ve öfkesidir. Hafıza dirildikçe, vicdan bugünkü gibi harekete geçtikçe öfke dağ gibi olacaktır. İşte coğrafyayı değiştirecek güç bu öfkedir. Bu vicdan, bu hafızadır.

Türkiye"ye yönelik bitmek bitmez saldırı kampanyalarının sebebi budur. Darbe girişimleri, sokaktan iktidar devirme projeleri, 17 Analık entrikası, Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahaleler..

Hepsi Türkiye"nin belini kırma, diz çöktürme, kontrol edilebilir hale getirme operasyonlarıydı.

Başarsalardı bugün İstanbul ve Anadolu sokakları, Gazze"deki çığlığı duyamayacaktı. Ona sahip çıkamayacaktı. Başarsalardı, coğrafyada söz söyleyen, dik duran kimsecikler kalmayacaktı. İçimizdeki İsrail aşıklarını bu sesi kessin diye harekete geçirdiler.

SON KALEDİR, İLK DİRİLENDİR!

Bakın etrafınıza: Türkiye"den başka mazlumların sesi olan ülke kaldı mı? Sadece Gazze değil, bir çok bölgede fakir ve mazlum halklara sahip çıkan kimse kaldı mı?

Mısır"a bakın! En büyük Arap ülkesi. Bölgenin en zalimlerinden oldu. Son Gazze saldırıları Mısır ile İsrail istihbaratlarının ortak planlamasının sonucudur. Türkiye"ye; Ortadoğu tipi Cumhurbaşkanı adayını, Ortadoğu İslam dünyasından nefret eden CHP üzerinden servis eden irade ile Gazze"yi planlayan irade arasında pek de fark yoktur.

Türkiye"nin bu yüzden düşmanı çoktur. Olacaktır da. Bu ses yükselmeye devam ettikçe, öfkeyi büyütmeye devam ettikçe düşman hep varolacaktır. Ama biz daha çok büyüyeceğiz. Daha çok güçleneceğiz.

Son kale Türkiye"dir. Bunu herkes biliyor. Bu ülke her zaman direnen son kale olmuştur.

Ama artık tarihin seyri değişti. Rüzgar tersine döndü. Direnen değil dirilen bir ülke var ortada. Son kale değil, ayağa kalkan ilk ülkedir Türkiye.

Öfkesi ve merhametiyle birlikte...

10 yıl önce
default-profile-img
Gazze ortak utanç, İsrail bir sapmadır
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti