|

'Türkiye terörden ordu kurulamayacağını dünyaya gösterdi'

TVNET Özel Yayını'nda Afrin operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül "Afrin operasyonunun bence en önemli sonucu, bir terör yapılanmasından bir ordu kurulamayacağı dünyaya gösterildi. İkincisi Türkiye'yi terör üzerinden artık tehdit edemeyeceklerini dünyanın görmesi gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
23:10 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 00:03 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

TVNET sınır hattındaki Özel Yayın, BİLGESAM Ortadoğu Uzmanı Ali Semin, Akademisyen Aydın Babayi, Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün yorumlarıyla devam etti.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

"Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana PKK/PYD üzerinden işgal gerçekleştiriliyor. Suriye topraklarının neredeyse 3/1'i PKK/PYD denetiminde. DEAŞ üzerinden gerçekleştirilen işgal, yine PKK'ya devredildi. Böyle bir harita çalışmasının Afrin'deki en kritik noktada, Akdeniz'e açıldığı noktada dirençsiz oldukları ortaya çıkması, PKK'nın imajını yerle bir etti.

Afrin operasyonunun bence en önemli sonucu, bir terör yapılanmasından bir ordu kurulamayacağı dünyaya gösterildi. İkincisi Türkiye'yi bir terör üzerinden artık tehdit edemeyeceklerini dünya görmesi gerekiyor. Terörle bölgede, hiçbir haritayı uygulayamazsınız.

"ABD sözlerinin hiçbirini tutmadı"

Suriye savaşının başından bu yana ABD, Türkiye ile yaptığı hiçbir anlaşmaya uymadı ve sözlerin hiçbirini tutmadı.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile yeni bir Münbiç mutabakatı yapıldı ancak bu sefer de ABD Dışişleri Bakanı değişti ve CIA başkanı göreve geldi.

"ABD sistem içi savaş veriyor"

Bence çok daha şahin ve Türkiye karşıtı bir yapılanma oluşuyor ABD'de. Tabi biz bunu ABD'nin kendi savaşıyla bağlantılandırıyoruz.

ABD sistem içi savaş veriyor. Bu onların kendi kavgaları. Ben Pompeo'ya vs baktığımda, ABD ile hiçbir mutabakat ve anlaşmanın uygulanacağını zannetmiyorum.

"Resmi hedef İran, gayriresmi hedef Türkiye"

Herkese İran'ı hedef gösteriyorlar. Yıllardır, direnci çok yüksek olan İran'ı düşman gösterdiler ama İran'a yönelik tazyikler, İran'a bir zarar vermedi.

BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve İsrail ekseni birbirini besliyor. Bu eksenin resmi hedefi İran ancak ben gayri resmi hedefin ise Türkiye olduğunu düşünüyorum.


#Afrin
#TVNET
6 yıl önce