'Hz.Muhammed'in kabri taşınacak' iddiasına yalanlama

Haber7
00:00, 07/09/2014, PazarG: Güncelleme: 08:01, 07/09/2014, Pazar
Yeni Şafak
'Hz.Muhammed'in kabri taşınacak' iddiasına yalanlama
'Hz.Muhammed'in kabri taşınacak' iddiasına yalanla

İngiliz gazetelerinde çıkan 'Hz.Muhammed'in kabri taşınacak' iddialarına Suudi alimden cevap geldi. Hz.Muhammed(sav)'in kabrinin şimdiki yerinden alınarak Baki Mezarlığı'na taşınacağı iddia edilmiş, bu iddia başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Müslüman ülkede geniş yankı bulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yayın yapan 'The Independent' gazetesinde yayınlanan bir haberde Hz.Muhammed(sav)'in kabrinin şimdiki yerinden alınarak Baki Mezarlığı'na taşınacağı iddia edilmiş, bu iddia başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Müslüman ülkede geniş yankı bulmuştu.

Gazete, Suudili bir uzmanın araştırmasına dayandırdığı haberinde Hz. Muhammed'in Medine'deki Mescid-i Nebevi'de bulunan mezarının kimsenin bilmediği bir yere gömülmesi için bir plan yapıldığını iddia etti. İddiaya göre rapor değerlendirilmek üzere Suudi Başkanlık Komitesi'nde bulunuyordu.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Haber başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Müslüman ülkede geniş yankı uyandırdı. Alimler, imamlar ve dini önderler bu iddianın doğruluğuyla alakalı açıklama bekledi.

SUUDİ ALİMDEN SERT CEVAP

The Independent gazetesinde yer alan habere konu olan, 'Hz. Muhammed'in kabrinin taşınması planının da bulunduğu' 61 sayfalık raporu sunduğu iddia edilen Riyad İmam Muhammed bin Suud İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali bin Abdulaziz Eş-Şebel, üniversitenin yeni öğretim yılı öncesi gerçekleştirilen konferansta kendisine bu konuda bir soru yöneltilmesiyle iddialara cevap verdi.

''ALLAH'A SIĞINIRIM''

Bir muhabirin ''Hz.Muhammed'in kabrinin taşınmasını teklif ettiniz mi?''sorusuna 'Allah'ın gazabından O'na sığınırım' şeklinde cevap veren Eş-Şebel, The Independet gazetesinde yer alan bu haberin büyük bir 'iftira' olduğunu söyledi.

Şebel iddialara şu sözlerle cevap verdi: ''Efendimiz'in (sav) mübarek kabrinin yerinden alınıp Baki Mezarlığı'na defnedilmesi için proje sunduğumu söylemişler. Bu büyük bir iftiradır. Bu söz batıldır. Böyle bir teklifi ne ben ne de bir başkası dile getirme hakkına sahip değildir. Bu tür büyük iftiralardan Allah'a sığınırım''

Konuyla ilgili bir Hadis'i de aktaran Suudi Alim, Efendimiz'in vefatından sonra Sahabenin kendisini nereye defnedileceği konusunda ihtilafa düştüğünü, bu ihtilafın Hz. Ebubekir'in onlara 'Efendimiz'in kendisine söylediği ''Beni vefat ettiğim yere defnedin'' sözünü aktarmasıyla sona erdiğini ve Peygamber'in oraya defnedildiğini belirtti.

Bu tür haberlerin ümmeti yıpratmak için kasten yapıldığını söyleyen Eş-Şebel, böyle bir şeyin İslam dininde olamayacağını kaydetti.

Daha önce Haremeyn (Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram) Genel Müdürlüğüiddialar üzerine yaptığı açıklamada, Peygamberin kabrinin taşınacağına dair herhangi bir projelerinin olmadığını belirtmişti. İddiaları reddeden müdürlük, ayrıca Mescid-i Nebevi'nin genişletilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini de bildirdi.

Hz Muhammed'in kabri Medine'de Mescid-i Nebevi'de yer alıyor. Mescid-i Nebevi'nin içinde Ravza-i Mutahhara'nın hemen yanında Hücre-i Saadet içerisinde bulunuyor.Birinci halife Ebu Bekir (ra) ve ikinci halife Ömer (ra) da Peygamberimizin yanı başına defnedilmişlerdir.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026