Yunanistan'da turist yoğunluğu nedeniyle su krizi: 3 aylık OHAL ilan edildi
20:13, 14/07/2026, Salı
AA

Yunanistan, Poros Adası'nda su sıkıntısı nedeniyle 3 aylık olağanüstü hal ilan etti
Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavru’nun kararıyla Poros Adası'nda 3 ay sürecek olağanüstü hal ilan edildi. Yaz sezonunda turist yoğunluğu nedeniyle su sıkıntısı yaşayan ülkede, ilan edilen olağanüstü hal kapsamında su kaynağı sağlanması ve tasarruf önlemlerine yönelik çalışmalar yürütülecek.
Ülke basınındaki haberlere göre, Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavru’nun kararıyla Poros Adası'nda, 3 ay sürecek olağanüstü hal ilan edildi.
Mora Yarımadası’nın doğusundaki adada, olağanüstü hal kapsamında su kaynağı sağlanması ve mevcut kaynakların tasarruflu kullanılması için çalışma yapılacak.
Pek çok adada ilan edildi
Yaz sezonunda turistlerin ada nüfuslarını aşırı artırması nedeniyle birçok adada su sıkıntısı yaşanan Yunanistan'da bu yıl pek çok adada su sıkıntısı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Gündem
Türkiye'den Miçotakis'e yürümeyi unutturacak hamle: Atina şokta Çelik Kubbe'ye dev takviye

Hayat
Meteoroloji yeni harita yayımladı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak

Dünya
Ege'de 5 günlük gizli askeri test: Yunanistan ve İsrail neyin peşinde?