|

Zabıta maaşları 2019 yılında ne kadar oldu?

Zabıta memurları gözlerini 2019'da alacakları zamlı maaşlara dikti. Türkiye'nin dört bir yanında bulunan belediyelerde trafiğin ve esnafın düzeni için görev yapan zabıta memurlarının 2019'da alacağı maaş merak ediliyor. 3 Ocak'ta belli olacak zabıta memurunun maaşı netlik kazanmaya başladı.

Yeni Şafak
13:30 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 15:40 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Zabıta memurları gözlerini 2019'da alacakları zamlı maaşlara dikti.
Zabıta memurları gözlerini 2019'da alacakları zamlı maaşlara dikti.

Belediyelerin zabıta birimlerinde, çeşitli öğrenim seviyelerinden mezun adaylar arasından KPSS sonucuna göre yapılan sınavlar neticesinde Zabıta Memuru kadro unvanlı devlet memurları istihdam ediliyor. Belediyeler her yıl binlerce yeni zabıta alımı yapıyor. Zabıta alımları, memur olmak isteyenlerin en çok ilgi gösterdiği memur alımı faaliyetlerinin başında yer alıyor. Peki zabıta maaşları ne kadar, zabıtalar aylık ne kadar maaş alıyor? İşte zabıtaların aylık kazançları...

2019'da ZABITA MAAŞI NE KADAR OLACAK?

3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verilerine göre 2019 yılı için zabıta memuru maaşları da belli olacak. Enflasyon tahmini gerçekleşirse yüzde 11.5 oranında zam yapılacak. Buna göre yeni yılda zabıta memurlarının 4 bin 561 TL maaş almaları bekleniyor.

Şunu bilmeniz de fayda vardır ki zabıtaların aylık maaşı bulundukları belediyenin büyüklüğüne göre değişebiliyor. Zabıtalar normal maaşlarının yanında diğer memurlara göre fazla çalışmalarından dolayı ek ödeme alabiliyor. Ayrıca belediyelere göre sosyal denge ödemesi de (SDS) veriliyor.

ZABITA RÜTBELERİ VE KADROLARI NELERDİR?

Zabıta teşkilatında göreve yeni başlayan personeller zabıta unvanına sahip olur. Ancak teşkilatta tek rütbe zabıta rütbesi değildir.

Teşkilatta Zabıta Memuru, Zabıta Komiseri, Zabıta Amiri, Zabıta Şube Müdürü, Zabıta Müdürü, Zabıta Daire Başkanı gibi kadrolar ve kıdemler bulunmaktadır.



#Zabıta
#Zabıta memuru
#Maaş
5 yıl önce