|

10 bin FETÖ’cü firarda

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda halen yakalanamamış firari durumda 10 bin FETÖ’cünün daha olduğu öğrenildi. Firari FETÖ’cüler yurtdışında Türkiye aleyhine propagandalarını sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2018 Pazar
Güncelleme: 04:15 - 4/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Firardaki 10 bin FETÖ’cü Türkiye karşıtı propagandalarını sürdürüyor
Firardaki 10 bin FETÖ’cü Türkiye karşıtı propagandalarını sürdürüyor

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde önemli isimlerini yurt dışına kaçıran FETÖ’nün 10 bin üyesinin halen firarda olduğu belirlendi.

BYLOCK'LA ÇÖZÜLDÜLER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de başlatılan soruşturmalarda özellikle ByLock’un çözülmesi ile örgüt mensupları hızla deşifre oldu. Tespit edilen FETÖ’cüler, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan uzaklaştırılıp haklarında adli süreç başlatıldı.

SOLUĞU ABD’DE ALDILAR

Çok sayıda örgüt üyesi yargıda hesap verirken önemli bir bölümü de soluğu Avrupa ve ABD’de almak için kayıplara karıştı. Kolluk kuvvetlerinin titiz çalışmaları sonucu sınırlarda bazıları yakayı ele verirken, firarda olan FETÖ’cü sayısının yaklaşık 10 bin olduğu öğrenildi.

PROPAGANDA YAPIYORLAR

Haklarında soruşturma yürütülen ve firari olan isimler arasında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz, gazeteciler Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, eski futbolcu Hakan Şükür, eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve FETÖ’nün finansörlerinden Akın İpek öne çıkıyor. Özellikle ABD ve Avrupa’ya kaçan FETÖ’cüler bulundukları yerde medya ve sivil toplum örgütlerini kullanarak Türkiye aleyhine propaganda yapmaya devam ediyor. Türkiye’de bulunan ve firar etmeye çalışan FETÖ’cüler gerçekleştirilen operasyonlarla deniz ve kara sınır bölgelerinde yakalanmaya devam ediyor.

HALA İADE EDİLMEDİLER

NATO’da görev yapan örgüt üyesi subaylar da 15 Temmuz sonrası bulundukları ülkelere sığınma talebinde bulunmuştu. Kamuoyunu halen meşgul eden en önemli firarlardan bir tanesi ise Yunanistan’da yaşandı. Darbe girişimi sırasında helikopterle bu ülkeye kaçan darbeci askerler Türkiye’nin yoğun isteklerine rağmen hala iade edilmedi.

#FETÖ
#Firari
6 yıl önce