|

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş kimdir?

AK Parti 6. Olağan Kongresi'nin ardından MYK'da Genel Başkan Vekili görevi Numan Kurtulmuş'a verildi. 1998 yılından bu yana aktif siyasi hayatını sürdüren Kurtulmuş, böylece AK Parti'de Genel Başkan Erdoğan'ın ardından 2 numaralı koltuğa getirildi.

Yeni Şafak
15:13 - 19/08/2018 Pazar
Güncelleme: 15:32 - 19/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi'nin ardından MYK'da Başkan Vekili görevine getirildi.
Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi'nin ardından MYK'da Başkan Vekili görevine getirildi.

Türkiye'nin merakla beklediği AK Parti 6. Olağan Kongresi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Adeta bir demokrasi şöleni havasında geçen kongrenin ardından Başkan Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçilirken, partinin ana yönetim kademesi de yeniden belirlendi.

Erdoğan'ın koltuğu Kurtulmuş'a emanet

Merkez Yürütme Kurulu'nun isimleri açıklanırken, Numan Kurtulmuş'un yeni dönemde AK Parti Genel Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.


Siyasetle iç içe bir ömür

  • Numan Kurtulmuş, 1959’ da Ordu, Ünye’de doğdu.
  • Türkiye'nin tanınmış alimlerinden Cumhuriyet Dönemi’nde Latin harfleriyle yazılmış ilk ilmihal kitaplarından Amentü Şerhi'nin müellifi, İstiklal Savaşı Gazilerinden merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş’un torunu, birçok vakıf ve hayır kurumunun öncülerinden merhum Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş’un oğludur.

Lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı

İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Kurtulmuş, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı.

Kurtulmuş, 1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçent unvanını aldı.

ABD’de Cornell Üniversitesinde akademik çalışmalarda bulunan Kurtulmuş, 2004 yılında profesör oldu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi.

2012'de AK Parti dönemi başladı

Kurtulmuş, 1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı.


4 dönem boyunca Başbakan Yardımcılığı yaptı

  • Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı olarak görevine başladı. 63, 64 ve 65. Hükümetler döneminde de Başbakan Yardımcılığı yapan Numan Kurtulmuş, 19 Temmuz 2017’de Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

AK Parti'nin son kongresinin ardından Kurtulmuş, Genel Başkan Vekili görevine getirilerek, Başkan Erdoğan'ın ardından partinin 2 numaralı ismi oldu.

#Numan Kurtulmuş
#AK Parti
#Genel Başkan Vekili
6 yıl önce