|

Evlere nargile servisi

Cihangir'deki Fırat Market, yaklaşık üç aydır evlere motorsikletle nargile servisi yapıyor. Evine nargile getirtenler arasında Mehmet Ali Alabora, Şevval Sam gibi ünlüler de bulunuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 23/09/2003 Salı
Güncelleme: 11:57 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Cihangir'de küçük bir dükkan, telefonla sipariş alarak evlere nargile taşıyor. Motorsikletli kuryeler aracılığıyla evlere servis yapılan nargileler karşılığında 4.5 milyon lira ödeniyor. 20 yıl önce ailesiyle birlikte Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen 40 yaşındaki Hüseyin Fidan, tam bir nargile tiryakisi. İşlerinden vakit bulup nargile çekmeye fırsat bulamadığında, "keşke evlere nargile servise yapılsa" diye aklından geçirirken, bir gün, "Bunu niçin ben yapmayayım?" diye kendi kendine sormuş ve bu işi yapmaya karar vermiş.

30 eve servis yapıyor

"İlk hafta kimse bize inanmadı" diyen Fidan, şimdi yaklaşık 30 eve nargile servisi yaptıklarını söylüyor. Hafta sonları akşam saatlerinde nargile talebinin arttığını belirten Fidan, hafta içi ise 19.00 ila 22.00 saatleri arasında daha çok iş yaptıklarını söylüyor. Beyoğlu dışından gelen isteklere en az 6 evden sipariş gelmesi durumunda cevap verdiklerini anlatan Fidan, 'boşları' ise bir gün sonra geri aldıklarını belirtiyor. Motorsikletle nargile taşıyan servis elemanlarından Nurullah Sarıboğa ise bu sayede birçok ünlü ile arkadaş olduğunu ifade ediyor.

Ateş söndü koş!

Sarıboğa, başından geçen birkaç anısını da bir nefeste anlatıyor: "Bir gün yabancı uyruklu dağınık bir beyden sipariş aldık. Ertesi gün boşalan nargileyi almaya gittiğimde, ev sahibiyle birlikte 10 dakika nargileyi aradık." Bir başka kısa anı da şu: "Geç vakitlerde evine nargile götürdüğüm bir müşterimiz gece saat üçte telefon açıp 'ateş söndü' diye beni çağırdı. Ne yapacağımı şaşırdım."

ÜNLÜLERİN NARGİLELERİ AYAKLARINA GİDİYOR

Fırat Market'in müşterileri arasında tiyatro ve sinema oyuncusu Mehmet Ali Alabora, Leman Dergisi'nin yazar ve çizerleri, oyuncu Şevval Sam ve Nejat İşler, Sarp Kaya gibi isimler de yer alıyor.

  • SEVDA ALKAN İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce