Firari FETÖ’cü Burkay Karatepe'nin saklanmasına yardım etti: Tutuklanarak cezaevine gönderildi

18:08, 02/08/2026, Pazar
IHA
Firari FETÖ’cü Burkay Karatepe'nin saklanmasına yardım etti: Tutuklanarak cezaevine gönderildi
FETÖ’cü teröriste yardım eden şahıs tutuklandı

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde yer alan ve Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ mensubu eski yüzbaşı Burkay Karatepe'ye kendi adına SIM kart verip saklanmasına yardım ettiği belirlenen Ö.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan teröristler arasında yer alan ve Afyonkarahisar’da yakalanan FETÖ mensubu ihraç yüzbaşı Burkay Karatepe’ye yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgilere göre, FETÖ Silahlı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminde, Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan özel kuvvetler timi içerisinde görev yapan ve kırmızı bültenle aranan helikopter pilotu ihraç yüzbaşı Burkay Karatepe, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Afyonkarahisar ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlükleri İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan ortak çalışmalar sonucu yakalandı.



Şahıs geniş güvenlik önlemleri altında adliye sevk edildi


Yapılan teknik ve fiziki takiple birlikte Burkay Karatepe’nin sorgusunun ardından Ö.A. isimli bir şahıs da, zanlıya yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alındı. Şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Soruşturma kapsamında şüpheli Ö.A.’nın, Burkay Karatepe’ye kendi adına kayıtlı SIM kartı verdiği ve Deprem Konutları civarında saklanmasına yardımcı olduğu tespit edildi.


Cumhurbaşkanı’na suikast timindeki firariyi bere ele verdi: Emniyet kare kare izledi
Gündem
Cumhurbaşkanı’na suikast timindeki firariyi bere ele verdi: Emniyet kare kare izledi
Suikastçı hain 10 yıl sonra yakalandı
Gündem
Suikastçı hain 10 yıl sonra yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast timindeki FETÖ'cünün elektriksiz evde saklandığı ortaya çıktı
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast timindeki FETÖ'cünün elektriksiz evde saklandığı ortaya çıktı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026