Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu: CHP trollere para yağdırıyor

00:57, 26/07/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 00:57, 26/07/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu: CHP trollere para yağdırıyor
Cafer Mahiroğlu, CHP'nin maaş bağlayarak trol orduları oluşturduğunu söyledi.

CHP yönetimi, partideki 'değişim' hareketini destekleyen yayınlar yapan Halk TV ile anlaşmalarını sonlandırdı. Kanalın sahibi Cafer Mahiroğlu, sözleşmeyi feshettiğini öne sürdüğü CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i hedef alıp, "Çocukluk evrenini geçirememiş, ergen düşüncesine sahip birisi" ifadelerini kullandı. Sözlerinin devamında CHP'nin paralı bir trol ordusu olduğundan bahseden Mahiroğlu, "Bir takım YouTuber'lara gidip 100-150 bin lira aylıklar vererek bir ordu kuruyor" dedi. Hatırlanacağı üzere CHP'nin trol ordusunu ilk olarak Yeni Şafak gündeme getirmiş ve ofislerine kadar görüntülemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine karşı 'değişim' hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren Halk TV ile sözleşmelerini feshetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partilerinin Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini bildirip,
"Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir.
" ifadelerini kullandı.
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Eren Erdem için
"Kime hizmet ettiği belli olmayan karanlık genel başkan yardımcınız
" ifadesini kullandı.

Yaşananlar sıcaklığını korurken gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan Mahiroğlu, kaosu körükleyecek açıklamalarına yenilerini ekledi.



"Eren Erdem çocuk evrenini geçirmemiş, ergen birisi"

Eren Erdem'i
"Çocukluk evrenini geçirememiş, ergen düşüncesine sahip birisi"
olarak niteleyen Mahiroğlu,
"Atatürk'ün kurduğu partide genel başkan yardımcısı koltuğunda oturamaz."
diye konuştu.

"CHP başka kanalları da fonladı" itirafı

CHP'nin başka kanallarla da benzer anlaşmalar yaptığını itiraf eden Mahiroğlu,
"Kime hizmet ettiği, o koltuğa nasıl oturduğu belli olmayan şahsa soruyorum, CHP-Halk TV anlaşmasını niye iptal ettiniz? Başka yerlerle de bu anlaşmayı yaptınız mı, yaptıysanız iptal ettiniz mi?"
diye sordu.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu: CHP trollere para yağdırıyor

Sözlerinin devamında CHP'nin paralı bir trol ordusu olduğundan bahseden Mahiroğlu,
"Bir takım YouTuber'lara gidip 100-150 bin lira aylıklar vererek bir ordu kuruyor"
dedi. Hatırlanacağı üzere CHP'nin trol ordusunu ilk olarak Yeni Şafak gündeme getirmiş ve ofislerine kadar görüntülemişti.

CHP'nin trol ağını Yeni Şafak ortaya çıkarmıştı

Yeni Şafak 5 Mayıs 2023 tarihli manşetinde, HDP’nin de desteklediği Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında, 40 milyon sosyal medya kullanıcısına aynı anda ulaşabilen devasa bir trol ağı olduğunu ortaya çıkarmıştı. Sandık güvenliğine gölge düşürmek ve toplumda güven sorunu oluşturmak için yüksek takipçili 121 hesabın sürekli sahte içerik ürettiği ortaya çıkmıştı.

"Eren Erdem yeni trol ağı hazırlığında" demiştik!

Yeni Şafak okuyucuları, CHP’nin Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Eren Erdem’in yeni trol ağı kurmak için bazı iletişim ve reklam ajanslarıyla görüşüp bir havuz oluşturduğunu da geçtiğimiz günlerde öğrenmişti.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026