|

MHP Öcalan'ı F Tipi'ne koyacak

Seçim kürsüsünden idamı simgeleyen “ipi” atan MHP lideri Bahçeli, seçim beyannamesinde Öcalan'ı İmralı'dan çıkaracağını taahhüt etti. Öcalan, MHP iktidara gelirse F tipi cezaevine konulacak

Hamdi Ateş
00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Öcalan'ı F Tipi'ne koyacak
MHP Öcalan'ı F Tipi'ne koyacak

MHP, iktidarı döneminde İmralı'da kalmasına karar verilen PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'dan çıkarmayı taahhüt etti. MHP'nin seçim beyannamesinde, “Bugün İmralı'da özel misafir gibi ağırlanan ve siyasi kuryeler vasıtasıyla terör örgütünü hâlâ yönetebilen kanlı caninin İmralı misafirliğine son verilecektir” denildi.

Oysa Öcalan, 15 Şubat 1999'da Kenya'dan Türkiye'ye getirildikten sonra İmralı Adası'ndaki cezaevine konmuş, burada yargılanmıştı. Yargılanma tamamlandığında Öcalan'ın İmralı'da kalmasına karar verilmişti. Bu kararın alındığında ise DSP, MHP ve ANAP'ın kurduğu koalisyon hükümeti görev yapıyordu. Daha önce avukatları tarafından F tipi cazaevine alınması istenen Abdullah Öcalan, F tipi cazaevine alındığında İmralı'da sahip olmadığı haklara sahip olacak. Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Öcalan'ın F tipi cezaevine nakledilmesi ilk defa gündeme geldiğinde buna karşı çıktı. Öcalan'ın F tipine cezaevine alınması durumunda İmralı'da sahip olmadığı pekçok hakka sahip olacağını belirten Türk, “Yargılandığı günlerden itibaren İmralı'da kalmaktadır. Orada söylendiği gibi bir köşk söz konusu değildir. Öcalan, F tipi cezaevine geldiği zaman en az 3 kişi ile beraber kalacak. O zaman Öcalan yeri geldiğinde iş atölyesinde çalışacaktır. Bütün dini ve milli açık görüşlerden yararlanacaktır” demişti.

17 yıl önce