|

Mültecilerin suç oranı düşük

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin karıştığı olayların yüzde 1,32 oranında olduğuna dikkat çekerek, “Bu, emniyet ve jandarmanın güvenlik istatistikleriyle karşılaştırıldığında 3 kat düşük” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:38 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Avrupa, 16 Nisan referandumunu dert ettiği kadar ölümden kaçan milyonlarca mülteciyi, onlara insanlık adına sığınan milyonlarca mülteciyi dert edinmemiştir.” dedi. Soylu, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde düzenlenen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İstişare Toplantısında 81 ilden gelen il göç idaresi müdürleriyle bir araya geldi. Türk milletinin göç meselesine yüz yıllardır alışkın olduğunu ve insanlığa karşı görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Soylu, Batı medeniyetinin göç meselesinde hiç iyi sınav vermediğini, taahhüt ettiklerini yerine getirebilmekten aciz olduğunu ifade etti.

SURİYELİLERİN SUÇ ORANI DÜŞÜK

Soylu, 2014-2017 yıllarında Suriyelilerin karıştıkları olayların yüzde 1,32 oranında ve bunun emniyet ile jandarmanın güvenlik istatistikleriyle karşılaştırıldığında 3 kat düşük olduğuna dikkati çekerek, söz konusu meselelerin bazı kesimlerce çarpıtıldığını ifade etti. Soylu, “450 bin Suriyeli ülkelerine, kendi barınma merkezlerine bu büyük milletin ortaya koymuş olduğu ev sahipliğiyle, misafirperverlikle ve insanlıkla kavuşmuş oldu. Bu büyük milletimizin başarısıdır. Azez’de oluşturduğumuz durum, El Bab’ta oluşturacağımız durumlarla bu sayı katbekat artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

#Süleyman Soylu
#Mülteciler
7 yıl önce