Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı

17:35, 28/10/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:48, 28/10/2026, Çarşamba
AA
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyarette bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. Havalimanındaki ilk temasların ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resmi törenle devam eden kritik ziyarette; iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin derinleştirilmesi ile güncel bölgesel ve küresel gelişmeler masaya yatırılıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, NSosyal hesabındaki paylaşımında, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirtmişti.

HAVALİMANINDA KARŞILANDI

İki cumhurbaşkanının tören alanındaki yerlerini almasının ardından Tokayev, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'i Ankara Havalimanı'nda karşıladı. Erdoğan ve Tokayev havalimanında bir süre görüştü.

Tokayev için ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama töreni gerçekleştirildi.

Karşılama töreninin ardından liderler başbaşa ve heyetlerarası görüşmelere geçecek. Görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasındaki işbirliği tüm veçheleriyle değerlendirilecek, münasebetlerin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Ayrıca, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

Erdoğan’dan İspanya’daki tren kazası için taziye mesajı: Acınızı paylaşıyoruz
Gündem
Erdoğan’dan İspanya’daki tren kazası için taziye mesajı: Acınızı paylaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim programı belli oldu: Külliyede dev Cumhuriyet resepsiyonu
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim programı belli oldu: Külliyede dev Cumhuriyet resepsiyonu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026