|

'Para isteyen siyasetçi Baykal'dı'

Bülent Ersoy, sahne yasağının kaldırılması için 100 milyon lira isteyen kişinin Baykal olduğunu açıkladı. Ersoy, "Bu bir servetti. Neden istedi bilmem" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/08/2005 Perşembe
Güncelleme: 16:50 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türk sanat müziği solisti Bülent Ersoy, sahneye çıkmasının yasak olduğu dönemde, yasağının kaldırılması için kendisinden 100 milyon lira isteyen avukatın CHP lideri Deniz Baykal olduğunu açıkladı.

Bülent Ersoy, bir magazin programında, "sahne yasağının kalkması için şu anda bir siyasal partinin lideri olan bir kişinin kendisinden 100 milyon lira istediğini" söylemesiyle başlayan tartışmalara son noktayı koydu.

Yüz yüze konuştuk

Ersoy, dün Şişli'de bir apartman dairesinde düzenlediği basın toplantısında "Bu kişi Deniz Baykal'dır" dedi. Ersoy, o dönemde avukatlık yapan CHP lideri Baykal ile telefonda değil yüz yüze konuştuklarını söyledi. Ersoy "Ankara'daki Dedeman Oteli'nin arkasındaki bir yazıhanede görüştük. Hatta Deniz Bey gri bir takım elbise giymişti" dedi.

Baykal'ın aracılarla kendisine "ben bu işi hallederim" diye haber gönderdiğini öne süren Ersoy, görüşmeye kimlerin aracı olduğunu açıklamayacağını belirtirken, "Ben gazeteci demedim. Avukat Muhittin Yüzüak'ın kardeşi söz yazarı Mehmet Yüzüak yanımdaydı. O da şahidimdir. Bir de İnci Baba vardı" dedi; ancak daha sonra "İnci Baba'nın görüşmede bulunmadığı, sadece aracılardan biri olduğu" düzeltmesini yaptı.

Servet istedi, garanti istedim

"Görüşme sırasında Baykal, benden avukatlık ücreti olarak 100 milyon lira istedi. Ben de kendisine '200 milyon vereyim ama bunun garantisi var mı' diye sordum. Kendisi 'bunun garantisi olmaz' dedi. Bu asla ve asla bir rüşvet değildi, benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı" diyen Ersoy, "neden garanti istediniz" sorusu üzerine de, "Bu o zaman için bir servetti. O zamanın 100 milyonu bugünün 1 trilyonu. Tabii ki garanti isteyeceğim" diye cevap verdi.

Bülent Ersoy, "Deniz Baykal, 100 milyon istediğini neden inkar ediyor" sorusuna da şöyle cevap verdi: "100 milyonun avukatlık ücreti için yüksek olduğunu bildiği için inkar ettiğini düşünüyorum. Benden rüşvet istediğini söyleyemem."

CHP: Dava açacağız

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise Bülent Ersoy'un açıklamalarının ''gerçekdışı'' olduğu kaydedilerek, ''Deniz Baykal ile Bülent Ersoy yüzyüze görüşmemişlerdir. Telefonla görüşmede para konuşulmamıştır'' denildi. Ersoy hakkında "dava açılacağı ve gerekli hukuki yollara başvurulacağı"nın belirtildiği açıklamada "Ersoy, görüşmede gazeteci ve siyasetçi olmadığını söylemiştir. Her söylediği bir diğeriyle çelişen Ersoy'un 'Büroda görüştük yanımızda şu kişi vardı' demesi kesinlikle gerçek dışıdır" ifadelerine yer verildi.

'CHP zaten kaynıyor'

Ersoy, bütün bunları bunca zaman sonra neden anlattığının sorulması üzerine, "Bu program benim hayatımla ilgiliydi. Bu da hayatımın bir parçası bunun için anlattım. 30 yıl sonra hayatımla ilgili bir programa katılıyorum, orada nasıl örgü ördüğümü mü anlatacaktım. Bu konuşmalarım CHP'ye bir zarar verir mi diye düşünmedim; çünkü CHP zaten kendi içinde kaynıyor. Ben kimsenin sırtına basıp da yükselecek insan değilim" dedi. Ersoy, sahne yasağını 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın koydurttuğunu da söyledi.

  • İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce