|

Tehditle mitinge adam taşıdılar

Terör örgütünün halka zulmüne açıklamaları ve icraatlarıyla destek veren HDP’nin bölgedeki kan kaybı sürüyor. Düzenlediği toplantı ve gösteriler yeterli ilgi görmeyen parti, Van mitinginde tehdit mesajlarıyla alanı doldurmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 01:48 - 8/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Doğu ve Güneydoğu'da halk desteğini gün geçtikçe kaybetmeye başlayan HDP, tehdit içerikli mesajlarla alanları doldurmaya çalışıyor. HDP'nin önceki gün düzenlediği mitinge katılmaları için belediye çalışanları tehdit edildi.



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önceki gün katıldığı Van mitingi için belediye çalışanlarına tehdit içerikli mesajlar atıldı. HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'nden eş ve çocuklarıyla herkesin mitinge gitmesinin zorunlu olduğu, aksi halde haklarında soruşturma başlatılacağı mesajı atıldı.



KATILMAYANLARA SORUŞTURMA


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan mesajda, “Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın mitingine katılım zorunludur. Derhal eşiniz ve çocuklarınızla mitinge katılım sağlayın. Mitinge katılmayan işçiler hakkında soruşturma başlatılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Ancak tüm tehditlere rağmen HDP'nin Van mitinginde alan yine de doldurulamadı.



OTOBÜSLE ADAM TOPLADILAR


Van Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan H.Ş, “Belediyenin temizlik işçisiyim ancak 10 gündür belediye gece gündüz demeden kar temizlettiği için izinliydim. Ellerim kar temizlemekten şişti artık. Sabah telefonuma bir mesaj geldi. Kızıma okuttum mesajı. Mitinge zorunlu olarak gelin, gelmeyenler hakkında işlem yapılacaktır gibi ifadeler yazıyordu. Mesajı dikkate almadım ama bir baktım sokağa bir otobüs geldi. Çoluk çocuk demeden otobüse bindirdiler. Elimize HDP bayraklarını verdiler, zorla mitinge götürdüler” ifadelerini kullandı.





BASKI ALTINDA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ


Belediyenin bir başka çalışanı K. İ. ise “Annem rahatsızdı, zaten mitinge de gitmeyecektik. Ancak kapının önüne araba gelip zorla götürdüler. Bu baskı altında yaşamak istemiyoruz. Ben mitinge gitmek istemediğim halde zorla götürüldüm. Devletimiz bize yardımcı olmalı” diye konuştu. Bu duruma sosyal medyada da tepki yağdı. Sosyal medyada, “Van hdp mitingine katılım olmadığı için Van belediyesi personellerine tehtid edici mesajlar yolluyor! Yazıklar olsun. HDPli Van Belediyesi, vatandaşlara 'derhal' diyerek emrediyor. Bu ne aymazlık? Vatandaşa saygı duymayan belediye olmaz!” şeklinde mesajlarla HDP'ye tepki gösterildi.



HDP'li belediyelere İngiltere modeli


AK Partili Erol Kaya, devletin belediyelere ayırdığı bütçeyle terör örgütünün lojistik merkezi gibi davranan HDP'li belediyelerin halka hizmet götürmesi için İngiltere modelini önerdi.



HDP'li belediyelerin vatandaşa hizmet götürmesi için çözümün İngiltere modeli olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Belediyeler önce projeyi ilgili bakanlığa sunacak. Burada onay alındıktan sonra proje ihale edilir ve son olarak para bankaya bloke edilir. Müteahhit hak ediş karşılığı parayı bankadan alır. Bu proje ile HDP'li belediyeler proje yapmamaya devam ederse bu sefer de 5393 sayılı belediyeler kanununun 57. maddesince, devreye valilikler girecek” dedi.


#Terör örgütü
#terör mitingi
#hdp
#Van mitingi
#Selahattin Demirtaş
8 yıl önce