Teslim olan PKK'lı örgüte nasıl katıldığını anlattı: Piknikten PKK’ya

Şahin Şen
00:00, 17/07/2022, Pazar
Yeni Şafak
Teslim olan PKK'lı örgüte nasıl katıldığını anlattı: Piknikten PKK’ya
Arşiv

Teslim olan PKK'lı N.Ç., örgütün İstanbul Arnavutköy gençlik yapılanmasını deşifre etti. HDP pikniğinde tanıştığı terörist Barış K.'nın kendisini dağa gönderdiğini anlatan N.Ç., “Barış PKK'ya katılana kadar her hafta ‘Kararını verdin mi?’ diye mesaj attı” dedi.

Terör örgütü PKK’nın sözde gençlik yapılanması olan DGH içinde faaliyet yürüten 14 şüpheli hakkında terör örgütü üyeliğinden iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen ve HDP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkaran soruşturma, 21 Ocak 2020 akşamı İstanbul Arnavutköy’de bir markete atılan molotofkokteyli ile başladı. İlçede çok sayıda eyleme katılıp PKK’ya eleman temin eden Ayhan E., Barış K., Cahit A., Cesur Y., Emrah E., Erdoğan Ö., Halil İ.B., Mahmut Ç., Merve Y., Murat M., Ramazan Ö., Ruken G., Sibel G. ve Zehra Y. güvenlik güçlerince takibe alındı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca ikna edilerek teslim olan PKK’lı N.Ç. itirafçı olup DGH’nin Arnavutköy yapılanmasını deşifre etti.



KANCAYI TAKTILAR

Yeni Şafak’ın ulaştığı iddianamenin detaylarında, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nin 2020 yılında İstanbul’dan kırsala eleman götürdüğü anlatılıyor. 14 Eylül 2020’de PKK’nın dağ kadrosuna katılan N.Ç., “18-19 Temmuz 2020’de İmrahor’a pikniğe gittik. Diğer partililerle 35 kişi olduk. Piknikte tanıştığım Barış K. ‘Örgüte katılmak istiyormuşsun. Kararın kesinse sana yardımcı olacağım’ dedi. PKK’ya katılana kadar her hafta ‘Örgüte katılmaya kararlı mısın’ diye mesaj attı” dedi. N.Ç.’nin anlattıkları, pikniğin örgüte eleman kazandırmak için yapıldığını ortaya koydu. Gitmeye karar verince Barış K.’ya ulaştığını anlatan N.Ç. uçakla Batman’a gittiğini, şehir milislerinin kendisini Cizre’ye, oradan da Suriye’nin Derik bölgesine götürdüğü bilgisini verdi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026