Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş görevden uzaklaştırıldı
16:47, 01/08/2026, CumartesiG: Güncelleme: 16:52, 01/08/2026, Cumartesi
Yeni Şafak

Sinem Dedetaş görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet ve İrtikap" suçlamaları kapsamında tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın, Anayasa ve Belediye Kanunu hükümleri uyarınca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığı, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sinem Dedetaş hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet ve İrtikap" suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 31 Temmuz 2026 tarihli kararıyla tutuklanmasına hükmedildiği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem DEDETAŞ,
Hakkında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet ve İrtikap” suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 31.07.2026 tarih ve 2026/994 Sorgu numaralı kararıyla tutuklanması üzerine,
Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gündem
Sinem Dedetaş'a Üsküdar'daki yolsuzluklar soruldu: 'Dedikodu sandım, bilgim yok ve idari hata' savunması

Gündem
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.