|

Yoldaşının FETÖ aşkı

CHP’li Muharrem İnce’ye en yakın iki isim, hazırladıkları belgeselle TSK’da FETÖ ile savaşan kim varsa hedef tahtasına oturttu. 15 Temmuz’a ilişkin örgütün propaganda videosuna dönüşen yayına mahkeme yasak koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 3/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
​CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce
​CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yol arkadaşları, Fetullahçı teröristlere olan ilgileriyle dikkat çekiyor. İnce'nin sağ kolu Reşat Şahin Öztürk ve eşi Ece Sevim Öztürk, hazırladıkları belgeselle Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ'cü teröristleri temizleyen komutanları hedef aldı. Ece Öztürk'ün FETÖ'cü 'imamlarla' hazırladığı ve Youtube üzerinden yayınlanan belgeseline mahkeme kararıyla yasak konuldu. Başta FETÖ'nün hedefindeki isimlerden FETÖMETRE'nin mimarı Tümamiral Cihat Yaycı olmak üzere Donanma'da FETÖ ile mücadele eden isimleri hedef haline getiren Youtube yayını hakkında, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişimin engellenmesi kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da sözkonusu yapıma imza atanlar hakkında 'FETÖ propagandası yapmak'tan soruşturma başlattı.


FETÖ İLE SAVAŞANLAR HEDEFTE

Yalova'da yıllardır Muharrem İnce ile aktif siyasette görev yapan ve İnce'yi 'yol arkadaşım' olarak tanımlayan CHP'li Reşat Şahin Öztürk'ün eşi Ece Sevim Öztürk'ün hazırlayıp Youtube'a yüklediği belgeselde çok sayıda amiral hedef gösterildi. Terör örgütünün hedefindeki isimlerden olan ve kripto örgüt üyelerini tespit için geliştirilen FETÖMETRE tekniğinin mimarı olarak bilinen Tümamiral Cihat Yaycı'nın da hedef tahtasına oturtulduğu belgeselde, FETÖ üyelerinden ele geçirilen sıkıyönetim listeleri de aklanmaya çalışıldı. Sosyal paylaşım ağlarında da yayınlanan çalışma büyük tepki gördü. Böyle bir çalışmanın ancak 'FETÖ prodüksiyonu' olabileceği iddia edildi. Askeri kaynaklar videonun dili, animasyonlar ve sözlerin tam bir 'kurmay subay' işi olduğunu belirterek propaganda görüntüsünü mahkemeye taşıdı. Mahkeme de 31 Mayıs itibariyle sözkonusu yayına yasak koydu.


PEŞPEŞE SUÇ DUYURUSU

Genelkurmay ve Deniz Kuvvetleri dışında, yayında isimleri geçen amiraller de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yayında açık FETÖ propagandası yapıldığı, darbeyi FETÖ'cülerin yapmadığı algısı yaratılmak istendiği ve FETÖ ile mücadele eden isimlerin töhmet altında bırakılmak istendiği belirtildi. 'Gazeteci' Ece Sevim Öztürk'ün eşi Reşat Şahin Öztürk, CHP Yalova teşkilatında yıllardır Muharrem İnce'nin yanında olan bir isim. 1994 yılından beri CHP’de aktif siyaset yapan Öztürk, bugüne dek çeşitli kademelerinde görev üstlendiği partide, Güneydoğu Raporu'nun yazımı ve bölgeye yönelik birçok çalışmaya katıldı. Öztürk, 'Yol arkadaşım' olarak nitelendirdiği Muharrem İnce'nin seçim çalışmalarına da destek veriyor.

#Muharrem İnce
#Reşat Şahin Öztürk
#Ece Sevim Öztürk
6 yıl önce