|

Telif ödülleri sahiplerini buldu

Altıncı İstanbul Publishing Fellowship programı, Albayrak medya sponsorluğunda başladı. Türkçeden yabancı dillere telif alışverişini teşvik etmek için düzenlenen ‘Telif Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Birincilik ödülü alan Muhammed Katip, “Bu etkinlik, Türk yayıncılığını tanımamız için büyük bir fırsat.” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
00:00 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 06:01 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Publishing Fellowship (Uluslararası İstanbul Yayımcı Profesyonel Buluşmaları) başladı.
İstanbul Publishing Fellowship (Uluslararası İstanbul Yayımcı Profesyonel Buluşmaları) başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Albayrak medya sponsorluğunda 6’ncısı düzenlenen İstanbul Publishing Fellowship (Uluslararası İstanbul Yayımcı Profesyonel Buluşmaları) başladı.
Program kapsamında, İstanbul Telif Ödülleri de sahiplerini buldu. Türkçe’den yabancı dillere telif alışverişini teşvik ederek sektörün gelişimine, kültürel iş birliğine ve tanıtımına katkıda bulunmak, telif çalışmalarını teşvik etmek ve başarıları ödüllendirmek
amacıyla İstanbul Valiliği’nin himayesinde verilen ödüller için Grand Cevahir Otel’de tören düzenlendi.
  • İstanbul Ticaret Odası’nın da katkı sunduğu ve 26 ülkeden 52 başvuru alan İstanbul Telif Ödülleri’nde birincilik ödülünün sahibi Lübnan’daki Digital Future Ltd.’den Mohammad Khatip oldu.
    İkincilik ödülünü Azerbaycan’daki Qanun Yayınevi’nden Shahbaz Khudoghlu alırken, üçüncülük ödülüne Katar’daki Hamad bin khalifa Üniversitesi Yayınları’ndan Bachar Chebaro değer görüldü.
    Sıralamaya giren ilk üç yayınevi arasından birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye ise 4 bin dolar değerinde telif alışverişinde kullanılacak çek verildi.

BU ÖDÜLLER BİZLERİ TEŞVİK EDİYOR

Yeni Şafak’a konuşan birincilik ödülünün sahibi Mohammad Khatip,
“İstanbul Publishing Fellowship, Türk yayıncılığını tanımamız için büyük bir fırsat. Türkiye’ye gelip bu ödülü almak beni çok gururlandırdı. Ayrıca bizi daha çok iş yapmaya, yayımcılık alanında daha çok sorumluluk almaya teşvik etti”
dedi. İkincilik ödülünün sahibi Shahbaz Khudoghlu da 30 yıllık yayımcılık hayatında ilk defa ödül aldığını belirterek, şunları söyledi:
  • “Ben özel bir yayınevi sahibiyim ve ifade özgürlüğü konusunda her zaman sıkıntılar yaşamıştım. Aynı sebepten dolayı hiçbir zaman bir ödül de almamıştım. Türkiye’de ödül almam çok şerefli bir iş. Gerçekten çok heyecanlandım. Gönülden emek vermenin her zaman iyi bir neticesi var.”
Üçüncülük ödülünü alan Bachar Chebaro ise aldığı ödülü kamplardaki kitaplardan uzak kalan yoksul çocuklara armağan etti.
Törenin sonunda, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esad Sivri, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Kızıldağ, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, TUGEV ve ICVB Müdürü Cemil Kılıç, DEKMEB Başkanı Mustafa Altundağ, TRT Marka Müdürü Murat Kurt, Yunus Emre Enstitüsü Bakü Başkanı Selçuk Karakılıç, TBYM Başkanı Mustafa Doğru, Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Münir Üstün ile Basın Yayın Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek’e
katkılarından dolayı plaket takdim edildi. “İstanbul Publishing Fellowship”, 11 Mart’ta sona erecek.
#Telif
#Ödül
#Albayrak
3 yıl önce