|

4 koldan forvet harekâtı

Bordo-mavililer, Beşiktaş, Kasımpaşaspor, Gaziantepspor, Sao Paulo ve PSG''nin kapısını çalacak. Trabzonspor''da G.Saray''da oynayan eski futbolcuları Engin Baytar da yönetimle Akçay''ı karşı karşıya getirdi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 3/01/2014 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
4 koldan forvet harekâtı
4 koldan forvet harekâtı

UEFA Avrupa liginde gruptan namağlup çıkarak tarih yazan, ancak Ziraat Türkiye Kupası''ndan elendiği için gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma ümidini tamamen lige bağlayan Trabzonspor, ikinci yarıda zirveyi yakalamak ve kadrosunu güçlendirmek için harekete geçti. İlk etapta yerli futbolcuları renklerine bağlamak isteyen yönetim bu transferleri takas yolu ile yapmanın uğraşı içinde.

KONTENJAN SIKINTISI

Bordo-mavililer öncelikli görünen forveti Brezilyalı Aloisio Dos Santos ile güçlendirmeyi planlıyor. Sao Paulo forması altında çıktığı 53 maçta 23 kez fileleri havalandıran 25 yaşındaki golcü oyuncunun kulübüyle sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor. Yönetim, teknik direktör Mustafa Akçay''ın çok istediği bu oyuncu için girişimlere başladı. PSG''den Sissesko ise ön libero adaylarının en güçlüsü. Bonservisi elinde bulunan Sissokko''nun menajerinin 2 milyon Euro ücret istemesi bu transferi zora soktu.

ÖNCELİK YERLİDEN YANA

Yabancı fazlalığı nedeniyle yerli isimlere yönelen Trabzonspor''da Kasımpaşa''dan Özer Hurmacı ve Gaziantepspor''dan Muhammed Demir için ısrarın sürdüğü, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu''nun her iki kulüp başkanları ile görüştüğü belirtildi. Yönetim, Özer''e karşılık Volkan Şen''in Muhammed''e karşılık da Alanzinho''nun verileceği belirtildi.

Engin Baytar''a veto

Bordo-mavililerin forvet arayışları devam ederken, Beşiktaş''ta sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamayan Mustafa Pektemek''in de listede olduğu belirtildi. Mustafa''ya karşın Olcan Adın''ı isteyen Beşiktaş''a Marck Janko''yu öneren bordo-mavili yönetim, siyah-beyazlı kulüpten cevap bekliyor. Yönetimin almak istediği Engin Baytar için de sorunlu futbolcu fazlalığını gösteren Mustafa Akçay''ın karşı geldiği belirtildi.

Çin takımları da peşinde

Brezilyalı golcü Aloisio ara transfer döneminin gözde isimlerinden biri durumunda. Çin ekibi Shandong Luneg de 25 yaşındaki forvet oyuncusuyla ilgileniyor. Luneng, Aloisio''yu takıma kazandırarak, bir başka Brezilyalı yıldız Wagner Love''a arkadaş yapmak istiyor.

1461 Trabzon''dan iki takviye birden

PTT 1. Lig''de sezonun ilk yarısında 1461 Trabzon formasıyla 18 maça çıkan ve 3 kez fileleri sarsmayı başaran 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan Alsan ile 21 maça çıkan ve 2 gol atmayı başaran 23 yaşındaki stoper Mustafa Akbaş, devre arasında Antalya''da yapılacak olan kampa davet edildi. İki oyuncuyla Antalya''da törenle sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

Antalya kampı pazartesi başlıyor

Trabzonspor''un Antalya Kundu''da yapacağı devre arası kampı Pazartesi günü başlayacak. Pazar günü saat 20.50''de tarifeli uçakla Trabzon''dan Antalya''ya gidecek olan bordo mavililer, 13 gün sürecek kamp boyunca en az 3 hazırlık maçı yapmayı planlıyor. Bordo-mavili takımın kampına geç kalan futbolculara çok ciddi cezalar verileceği de ifade edildi.

Transfer için Başkan''dan söz

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, transferde olmazsa olmazlarından birinin forvet transferi olduğunu söyledi. Hacıosmanoğlu, ''Hocamızın raporu doğrultusunda Trabzonspor''u hedeflerine taşıyacak takviyeleri zamanı geçirmeden yetiştirmeye çalışıyoruz. Transferde olmazsa olmazımız forvet olacak'' dedi.


10 yıl önce