|

Beşiktaş'ta evimde gibiyim

“Taraftarların verdiği hissiyat, diğer tekliflerin çok daha üzerinde” “Beşiktaş’tan sonra diğerlerinin teklifini duymak bile istemedim” “Gol atabilmek için forma giymem, bunun için de çok çalışmam lazım” “Eğer iyi futbolcuysanız yaşınız kaç olursa olsun formayı giyersiniz"

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 20/01/2015 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş’ın ara transferde kadrosuna kattığı Alexander Milosevic, Antalya kampında soruları yanıtladı. İsveçli stoper, Beşiktaş’a transfer olurken menajerine diğer takımların tekliflerini duymadan gelmek istediğini söylediğini anlattı. Kulübün verdiği izlenim ve taraftarların verdiği hissiyatın teklif yapan diğer kulüplerin üzerinde olduğunu belirten Milosevic, "İsveç'te yaşayan Türk arkadaşlarımdan Beşiktaş hakkında çok şey duymuştum. Transferle ilgili yaşadıklarımı teklif yapan diğer kulüplere saygımdan konuşmaya gerek yok ama henüz transfer aşaması sonlanmadan önce taraftarların bana sosyal medya üzerinden verdiği destek, kendimi evimde hissettirdi" diye konuştu.


FIRSAT BULURSAM GOL DE ATARIM

Milosevic, savunma oyuncusu olmasına karşın uzaktan isabetli ve sert şutlarının olduğunun hatırlatılması üzerine, "Süper Lig hakkında Türkiye'de oynayan arkadaşlarımla konuştum. Teknik oyunculardan kurulu ve fiziksel bir lig olduğunu söylediler. Gol atabilmem için forma giymem, bunun için de çok çalışmam lazım. Fırsat bulursam, ileri çıkıp şut da atmak isterim" dedi.

Yıldız futbolcu, takımın genç oyunculardan kurulu olduğu, bunun bir dezavantaj oluşturup oluşturmayacağı sorusuna, "Burada yaşa bağlı bir dezavantaj görmüyorum. Eğer iyiyseniz yaşınız kaç olursa olsun formayı giyersiniz" yanıtını verdi. 

ÖNCE KENDİ TAKIMIMI DÜŞÜNÜYORUM

22 yaşındaki genç oyuncu, ‘Türiye’de çok iyi forvetler var’ hatırlatmasına cevap vererek sözlerini sürdürdü: “Daha iyi bir lige geldiğin zaman daha iyi rakiplerle oynarsınız. Antrenmanlarda Cenk Tosun'un, Demba Ba'nın performansını görüyorum. Son derece kaliteli oyuncular. Bu noktada karşılıklı oynayacağım rakipleri düşünmektense, kendi takımımı düşünüyorum. Nasıl daha iyi oynayabiliriz, nasıl kendimizi daha da geliştirebilir, ona bakıyorum. Rakiplerden önce önemli olan bizim takımımızın durumu."


Tribüne çıkmak isterim

Daha önce oynadığı takımda kart cezalısıyken tribünde taraftarlarla beraber tezahürat yaparken çekilen fotoğraflarının hatırlatılması üzerine Milosevic, bunu Beşiktaş taraftarlarıyla da tekrarlayabileceğini kaydetti. Genç oyuncu, "Fırsatım olursa ve izin verilirse neden olmasın. Oynadığım tüm takımlarda sahada maçta oynayan bir taraftar gibi oynamaya çalışıyorum. Tribüne çıktığınız zaman biraz daha sakin olmanız lazım. Sahadaki reaksiyonları tribünde verirseniz daha farklı sonuçlar yaşanabilir. Bana izin verilirse, burada da tribüne çıkmak isterim" ifadelerini kullandı.


Zafere odaklı karaktere sahip bir ekibiz

"Hepimiz çok çalışıyoruz. Takımın sadece şu bölgesindeki oyuncular daha iyi ya da daha kötü diyemezsiniz. Sahaya bir takım çıkıyor ve beraber kazanıp, beraber kaybediyorsunuz. Takıma katıldığımda zafere odaklı, şampiyon karakterli oyuncularla kurulu bir takım olduğunu hissettim.”


Şampiyonluk şansımız çok yüksek

“Bu takımın şampiyonluk için oynadığını anında görebiliyorsunuz. Benim için en önemlisi de tüm futbolcuların çok kaliteli olmalarına karşın ne kadar mütevazi olduğunu ve iyi çalıştığını görmek oldu. Böyle devam edersek, şampiyonluk şansımız çok yüksek." 


Gökhan Töre 23 oldu

Beşiktaş’ın genç yıldızı Gökhan Töre, dün 23. yaşını kutladı. Antalya’da kamp yapılan otelde takım arkadaşları tarafından pasta kesilen genç yıldıza ilk dilimi takım kaptanı Tolga Zengin verdi. 


Adana’da rövanş zamanı

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. maçında, ilk karşılaşmada 2-1 kaybettiği Adana Demirspor’a konuk olacak. 3 maç sonunda sadece 3 puanı olan siyah-beyazlılar, gruptan çıkmayı zora sokarken, bugün mutlaka kazanması gerekiyor. Adana Demirspor’un ise 3 maçta 6 puanı bulunuyor. Beşiktaş’ta Serdar dışında eksik oyuncu bulunmazken,  maçta as ağırlıklı bir kadronun yer alması bekleniyor. 


Daniel Opare İstanbul’da

Sezon başından bu yana kadrosunu yabancı bir sağ bekle güçlendirmek isteyen Beşiktaş, nihayet hayaline kavuştu. Siyah-beyazlılar, Porto’nun Ganalı sağ beki Daniel Opare’nin transferini dün itibariyle borsaya bildirdi. Siyah-beyazlılar, 24 yaşındaki oyuncuyu akşam saatlerinde İstanbul’a da getirdi. Sezon başında Standart Liege’den Porto’ya transfer olan Opare, yeterli bulunmayınca rezerv takıma gönderildi. Rezerv takımla iki maça çıkan Opare, satılık listesine konulurken, Beşiktaş’ın teklifi sonrası protokol sağlandı. 

BÜYÜK TAKIMA GELDİĞİMİ BİLİYORUM

Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan genç oyuncu, büyük ilgi karşısında şaşırdı. Kısa bir açıklama yapan Opare, "Büyük takıma geldiğimi biliyorum" ifadesini kullandı.

Opare kimdir?

- Tam adı: Daniel Tawiah Opare

- Doğum Tarihi: 18.10.1990

- Doğum Yeri: Accra / Gana

Kariyeri: 

-2006-07 Ashanti Gold (Gana)

- 2007-08 CS Sfaxien (Tunus)

- 2008-2010 R.Madrid Castilla

- 2010-2014 S.Liege (Belçika)

- 2014-2015 Porto / Porto II
#Beşiktaş
#Alexander Milosevic
#Cenk Tosun
9 yıl önce