|

Boğaziçi Sultans korumalı futbola öncülük ediyor

Türkiye Ragbi Federasyonu, geçtiğimiz hafta gençlere yönelik bir takım stratejik kararlar aldı. Federasyonun korumalı futbol astbaşkanlığı ve teknik kurul başkanlığı 2019 yılında U-19 turnuvaları düzenleneceğini açıklayarak, takvim paylaştılar.

Yeni Şafak
17:48 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 17:52 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Boğaziçi Sultans Takımı
Boğaziçi Sultans Takımı

Federasyonla istişare halindeki Boğaziçi Sultans, Yeniçeri ismiyle şekillendirdiği altyapı grubunda hazırlıklara geçtiğimiz yılın Aralık ayında başladı.

2019 yılındaki turnuvayı hedefleyen ekip 2018 yılı ile birlikte U-17 branşını devreye aldı ve buna yönelik gençler arasından oyuncuları bünyesine kattı. Aralık ayında 30. yılını kutlayan Sultans, Türkiye'nin ilk korumalı futbol takımı özelliğiyle böylece spordaki liderliğini pekiştirerek diğer kulüplere davranışlarıyla örneklik ve önderlik yapmayı sürdürdü.

  • U-17 branşında 'temel futbol beden terbiyesi' programına alınan gençler, doğru koşu stilinden, ağırlık transferine, vücut anatomisine yönelik teorik ve pratik çeşitli fiziksel ve zihinsel eğitimlerden geçtiler.

Önümüzdeki hafta 'temel futbol beden terbiyesi' programını tamamlayacak Yeniçeriler ilk hazırlık maçlarını hafta sonu antrenmanında gerçekleştirdiler. Eyüpsultan Belediyesi Şehit Osman Yumuk Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen hazırlık maçında Beyaz Hücum Takımı, Mavi Savunma Takımı'na karşı etkili ataklar gerçekleştirdi.

16 yaşındaki oyun kurucu Boğaçhan Peksü, 30 yardlık uzun pasla 17 yaşındaki top tutucu Ceng Yaşar'ı buluştururken, koşu oyunlarında antrenörleri Mehmet Güneş ile çalışan yeni oyuncular başarılı bloklar koydular. Mavi Savunma Takımı ise 17 yaşındaki Yavuz Selim Oral ve 16 yaşındaki Enes Kut önderliğinde koşu oyunlarına karşı güçlerini gösterdiler. Yeni oyuncular, bir kere de topu Beyaz Hücum Takımı'ndan kapmayı başardılar.

Eyüpsultan Belediyesi'nde çalışmalarını sürdüren ekip, Türk gençliğine güçlü bireyler kazandırmayı sürdürme amacında.

#Boğaziçi Sultans
7 yıl önce