|

Fenerbahçe'ye dev rakip

Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lucescu’nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla eşleşti. Avrupa Ligi’nde Trabzonspor 2. ön eleme turunu geçmesi halinde Jelgava-Rabotnicki eşleşmesinin galibinin karşısına çıkacak. İlk kez Avrupa’da mücadele edecek Başakşehir, AZ Alkmaar ile karşılaşacak

Yeni Şafak
04:00 - 18/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 18/07/2015 Cumartesi
Diğer

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek takımlardan Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'in rakipleri belli oldu. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı oldu.



Elenirse Avrupa Ligi'ne gidecek

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve Devler Ligi'nde ön eleme oynamaya hak kazanan Sarı-Lacivertliler, Ukrayna ekibiyle ilk maçı 28 Temmuz'da saat 21.00'de İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 4 Ağustos'ta Ukrayna'da yapılacak. Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-Lacivertliler, Shakhtar Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.



Türkiye'den Medipol Başakşehir ve 2. ön eleme turunda Lüksemburg'un Differdange 03 takımıyla mücadele eden Trabzonspor'un da yer aldığı 3. ön eleme turu eşleşmeleri belirlendi.


Buna göre, ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek Medipol Başakşehir, Hollanda kulübü AZ ile karşılaşacak.


Sahasında oynadığı ilk maçta Differdange 03'ü 1-0 yenen Trabzonspor ise 2. ön eleme turunu geçmesi halinde Jelgava (Letonya)-Rabotnicki (Makedonya) eşleşmesinin galibinin karşısına çıkacak. Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ilk maçlarını 30 Temmuz, rövanş karşılaşmalarını ise 6 Ağustos'ta oynayacak.


Diğer temsilcilerimiz G.Saray Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak.



Pereira, 4 yıl önce Luce'yi yenmişti

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk eşleşmesi, teknik direktör Vitor Pereira ile Mircea Lucescu'yu 4 yıl aradan sonra yeniden karşı karşıya getirecek. 2011-2012 sezonunda Pereira'nın çalıştırdığı Porto ile Lucescu'nun Shakhtar Donetsk'i, Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı. Portekiz'de oynanan ilk maçı Porto 2-1 kazandı. Shakhtar'ın golü, bu sezon takımdan ayrılarak Milan'a transfer olan Luiz Adriano'dan gelmişti. Porto'nun gollerini ise Hulk ve Keleber kaydetmişti. Ukrayna'da oynanan maçta da gülen taraf Vitor Pereira'nın ekibi Porto'ydu. Portekiz temsilcisi sahadan 2-0 galip ayrılırken, golleri Hulk ve Razvan Rat kendi kalesine atmıştı.


Porto, APOEL ve Zenit'in arkasında grubu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Ligi'nin yolunu tutarken, son sırada kalan Shakhtar Donetsk ise Avrupa Kupaları'na veda etmişti.



Shakhtar Kadıköy'de kupa kaldırdı

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, son yıllarda Avrupa'da gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor. Shakhtar, 2008-2009 sezonunda Şükrü Saracoğlu Stadı'nda UEFA Kupası ismiyle oynanan son kupanın sahibi olmayı başardı. Shakhtar, Şampiyonlar Ligi'nde 2010-11 sezonunda ise çeyrek final oynadı. Ukrayna ekibi son 5 sezondur UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. Ukrayna'nın köklü kulübü Shakhtar, liginde ise 9 kez şampiyonluk, 13 kez de Ukrayna Kupası'nı kazandı. Shakhtar'ın teknik direktörlüğünü Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim yapıyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ta şampiyonluklar yaşayan Rumen teknik adam Mircea Lucescu, Ukrayna ekibiyle 11. sezonunu geride bırakıyor. 70 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra, 2004 yılında Shakhtar Donetsk'in başına geçti. İlk tam sezonunu 2004-2005'te geçiren Lucescu, 1 UEFA Kupası'nın yanı sıra 8 Ukrayna şampiyonluğu yaşadı. Lucescu, ayrıca 4 Ukrayna Kupası, 6 Ukrayna Süper Kupası kazandı. Lucescu, Ukrayna ekibiyle toplam 19 kupayı havaya kaldırdı. Shakhtar Donetsk, yeni sezon öncesi önemli oyuncuları olan Fernando, Luiz Adriano ve Douglas Costa'yı sattı. Shakhtar, şu ana kadar ise sadece tek transfer yaptı. Ukrayna ekibi eski golcüsü Hırvat Eduardo'yu tekrar renklerine bağladı.



Shakhtar Donetsk'in kadrosu

-

Kaleciler

: Rustam Khudzhamov, Bohdan Sarnavskiy, Andriy Pyatov, Anton Kanibolotskiy (Ukrayna)


-

Savunm

a: Taras Kacharaba, Ilya Glushytskiy, Olexandr Volovyk, Olexandr Kucher, Vyacheslav Shevchuk, Ivan Ordets, Serhiy Kryvtsov, Yaroslav Rakitskiy, Eduard Sobol (Ukrayna), Ismaily, Marcio Azevedo (Brezilya), Darijo Srna (Hırvatistan).


-

Orta saha

: Vitaliy Vitsenets, Olexiy Polyanskiy, Taras Stepanenko, Sergiy Gryn, Valeriy Gryshyn, Serhiy Bolbat, Viktor Kovalenko (Ukrayna), Fred, Bernard, Marlos (Brezilya), David Targamadze (Gürcistan)


-

Forvet

: Dentinho, Alex Teixeira, Wellington Nem, Taison (Brezilya), Facundo Ferreyra (Arjantin), Olexandr Gladkiy (Ukrayna), Eduardo (Hırvatistan)



'Keşke sizi çekmeseydik'

Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının F.Bahçe ile oynayacağından endişe duyduğunu belirterek, “Ukraynalılar kendisi söyledi bize, 'keşke sizi çekmeseydik' dediler" şeklinde konuştu. Terraneo, “Herkes 'saygı duyulacak rakiplerimiz vardı' diyor ama benim için o olsun bu olsun diye bir seçim yoktu. Biz F.Bahçeyiz ve tüm saygımızla turu geçeceğiz" diye konuştu.


F.Bahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise, “Shakhtar saygı duyulacak, kuvvetli bir takım. Taraftarımızın desteğiyle turu geçeceğimize inanıyoruz" dedi.



Lucescu: İlk tercihim Fenerbahçe değildi

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, muhtemel rakipler arasından en güçlüsüyle eşleştiklerini söyledi. Kulübün internet sitesine kurayı değerlendiren Lucescu, "F.Bahçe müthiş bir taraftar desteğine sahip ve evlerinde bunun avantajıyla oynuyorlar. Karşımızda ünlü oyuncular, yıldızlar olacak ama biz de Şampiyonlar Ligi'nde çok tecrübeliyiz. İlk tercihim F.Bahçe değildi. Kuralarda genelde en iyi takımları çekiyoruz ama bunları bir kenara bırakıp oyunumuzu oynamalıyız. Oyuncularımız bu eşleşmede iyi motive olup, iyi performans sergileyecektir. Yeni transfer düşünmüyorum. Artık iş oyuncularda" ifadelerini kullandı.



Muhteşem olacak Kesinlikle öyle!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk kulüpleri, sosyal medyada birbirlerine mesaj gönderdi. Şampiyonlar Ligi'nin resmi twitter hesabı, Shakhtar Donetsk Kulübü'ne "Heyecanlı mısınız?" sorusunu yöneltti. Ukrayna ekibi bu soruya, "Eşleşme iki güçlü ekibin muhteşem düellosuna sahne olacak" yanıtını verdi.Shakhtar Donetsk Twitter hesabı bu mesajın sonuna Fenerbahçe'yi de ekleyerek "Öyle değil mi?" diye sordu. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından rakibine yanıtı ise "Kesinlikle öyle" oldu.



Robin Van Persie Wenger'i şaşırttı

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Manchester United'da forma giyen Robin van Persie'nin F.Bahçe'ye gitmesinin kendisi için büyük sürpriz olduğunu söyledi. 32 yaşındaki futbolcunun tercihini değerlendiren Fransız çalıştırıcı, "İngiliz futbolu için kayıp, çünkü olağanüstü bir oyuncu. Benim çalıştığım en iyi futbolculardan biri. Çok iyi bir tekniğe sahip. Niçin ayrıldığını bilmiyorum ama büyük kayıp" dedi.



F.Bahçe Kadıköy'de Guimaraes'i ağırlıyor

F.Bahçe, bugün Kadıköy'de Portekiz'in Guimaraes takımıyla hazırlık maçı yapacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maç saat 21.00'de başlayacak ve D-Smart'tan naklen yayınlanacak. Sarı-lacivertli takımda yeni transferlerden Robin van Persie dışında diğer oyuncuların şans bulması bekleniyor. Sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Mehmet Topal ve Krasic forma giymeyecek.


#Fenerbahçe
#Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu
#Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo
9 yıl önce