|

Konya’da zafer Ariel'in

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2018)başladı. 150 kilometrelik Konya-Konya etabını Quick Step takımından Richeze Maximiliano Ariel kazandı. Turkuaz Mayo’yu ise yine Quick Step takımından Ariel giyecek.

Ergün Balcı
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:35 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Konya-Konya etabını Quick Step takımından Richeze Maximiliano Ariel kazandı.
Konya-Konya etabını Quick Step takımından Richeze Maximiliano Ariel kazandı.

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u (TUR 2018) başladı. 150 kilometrelik Konya-Konya etabını Quıck Step takımından Richeze Maximiliano Ariel 3 saat 29 dakika 14 saniye ile kazandı. Saat 10.00’da Mevlana Meydanı’nda Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın damalı bayrağı sallamasıyla 20 ülkeden, 138 bisikletçi yarışa başladı.

TURUNCU MAYOYU GİYME HAKKI KAZANDI

2018 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabını, Quick-Step Floors takımının Arjantinli sporcusu Richeze Maximiliano Ariel kazandı. 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun,148.4 kilometrelik Konya-Konya etabını 3 saat 29 dakika 14 saniyede bitiren Richeze Maximiliano Ariel birinci oldu. Sprint bitişine sahne olan etapta, Bora-Hansgrohe takımından Sam Bennett 2.’liği, BMC takımından Jean Pierre Drucker ise 3.’lüğü elde etti.

Bu sonuçla Richeze Maximiliano Ariel , genel klasmanda zirveye çıkarak Turkuaz mayoyu giydi. 35 yaşındaki bisikletçi, aynı zamanda sprint klasmanında da ilk sıraya yerleşti. Türkiye Milli Takımı’ndan Onur Balkan da Türkiye güzellikleri klasmanında zirvede yer aldı. Öte yandan ana grup, bitişe 3.5 kilometre kala şehir merkezinde talihsiz bir olay yaşadı. Quick-Step Floors takımından Fernando Gaviria Rendon, takım arkadaşıyla çarpışması sonucu düştü. Burada sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gaviria Rendon yarışa tekrar katıldı. TUR 2018’e, bugün Alanya ile Antalya arasındaki 2. etapla devam edilecek.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN MESAJ YAYINLADI

Dünyada adına düzenlenen tek yarış olan Tour Of Turkey’in başlamasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Spor insanlığın ortak dilidir. Spor turnuvaları da farklı renklerden, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanları biraraya getirerek dünya barışına büyük katkılar sunar. Bu yıl büyük mütefekkir ve mutasavvıf Hz.Mevlana’nın şehri Konya’dan başlayacak yarışa katılacak bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelirini kullandı.

#Richeze Maximiliano Ariel kazandı.
#Bisiklet yarışı
5 yıl önce