|

Mehmet Demirkol: Cengiz Ünder hala ilk sırada

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Cenk Tosun'un rekor bedelle Everton'a transfer olmasını yorumladı. Demirkol, milli futbolcunun Almanya altyapısından çıktığını söylerken "Yüzde yüz Türk yapımı olsa rakam bu kadar yüksek olmayabilirdi. O yüzden Cengiz Ünder hala ilk sırada" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:06 - 8/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:08 - 8/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmet Demirkol, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun hakkında konuştu.
Mehmet Demirkol, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun hakkında konuştu.

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Cenk Tosun'un Türkiye'den en yüksek bonservis bedeliyle ayrılan futbolcusu olması konusunu değerlendirdi ve ilginç bir tespitte bulundu.

Demirkol, Cenk Tosun'un Almanya altyapısından yetiştiğini ifade ederek "Yüzde yüz Türk olsaydı rakam bu kadar yüksek olmayabilirdi. Bu transfer Leverkusen’den olsa rakam daha yüksek olurdu. Bu açıdan hala Cengiz Ünder ilk sırada" diye konuştu.

  • Bilindiği üzere Cengiz Ünder, Altınordu altyapısından çıkarak Başakşehir'e transfer olmuş oradan da Roma'ya 13 milyon 400 bin euroya gitmişti. Cenk Tosun ise Frankfurt altyapısından çıkarak Gaziantepspor'a transfer olmuş oradan da Beşiktaş'a gitmişti. Milli futbolcu geçtiğimiz günlerde 22 milyon euro + bonuslar karşılığında Everton'a imza atmıştı.

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Cenk Tosun resmen Everton'da...

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Mehmet Demirkol
#Cengiz Ünder
#Cenk Tosun
6 yıl önce