Gıda denetimindeki görüntüler mide bulandırdı: Tonlarca bozuk eti vatandaşa yedireceklerdi

15:1224/10/2025, Cuma
IHA

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan bir yemek fabrikasına Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimde, hijyen kurallarına uyulmadığı ve halk sağlığını tehdit eden büyük bir usulsüzlük tespit edildi. Fabrikada toplam 2 ton 230 kilogram tarihi geçmiş soslanmış tavuk eti, kıyma, sebze ve çeşitli baharatlar ele geçirildi.

Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi’ndeki yemek fabrikasında yapılan incelemelerde, hijyen kurallarının hiçe sayıldığı ve ortamda böceklerin bulunduğu belirlendi. Ele geçirilen gıda maddelerinin önemli bir kısmının son kullanma tarihlerinin 2023 yılına ait olduğu tespit edildi.

Halk sağlığını doğrudan tehdit eden bu durum üzerine Zabıta ekipleri, hijyen şartlarını ihlal eden ve tarihi geçmiş ürünleri bulunduran işletmeyi mühürledi. Konuyla ilgili yasal işlemler başlatıldı.

#Diyarbakır
#Bağlar
#gıda denetimi