18:36, 13/07/2026, Pazartesi
Haluk Levent hakkında bomba iddia: Müteahhitten daireleri Ahbap çalışanlarının üzerine aldırıp 87 milyon TL dolandırmış
İstanbul'da müteahhitlik yapan Bayram Doğan, AHBAP Derneği ile bağlantılı olduğunu belirttiği bir süreçte Haluk Levent tarafından dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Toplam değeri 233 milyon TL olan 11 dairenin satışı için Haluk Levent ile anlaştığını ifade eden Doğan, bugüne kadar 87,5 milyon TL değerindeki 4 dairenin devrini yaptığını ancak hiçbir ödeme alamadığını öne sürdü.
Yaşanan süreci detaylarıyla anlatan Bayram Doğan, 23 Haziran 2026 tarihinde Ataşehir’de bulunan 11 daire için Haluk Levent ile sözleşme imzaladıklarını belirtti. Doğan, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:
"Haluk Bey ile 233 milyon TL değerinde 11 daire için anlaştık. Tapu işlemlerine başladığımızda, Levent'in 'AHBAP Derneği'nin elemanlarıdır' diyerek yönlendirdiği kişilere 4 adet dairenin tapusunu devrettik. Ancak 8 milyon TL'lik nakit ödeme kısmı ile geri kalan senetlerin ödemesi bir türlü yapılmadı. Her gün 'yarın' denilerek oyalandık."

"Tapuları aldılar telefonlara çıkmıyorlar"
Ödemelerin yapılmaması üzerine 2 dairenin satışını son anda iptal ettiğini, kalan daireler için de tapuları geri istediğini ifade eden müteahhit, karşı taraftan olumlu yanıt alamadığını vurguladı. Doğan, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
"Dün sosyal medyada Haluk Bey'le ilgili gelişmeleri duyunca dolandırıldığımızı anladık. Tapuyu devrettiğimiz kişileri aradık, akşam saatlerine kadar 'Pazartesi tapunuzu vereceğiz' diyerek oyaladılar. Bugün ise telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Biz tamamen dolandırıldığımızı anladık ve avukatımız aracılığıyla savcılığa hem Haluk Levent hem de tapuyu devrettiğimiz şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduk."

233 milyon TL'lik kefalet seneti düzenlendi
Müteahhit Bayram Doğan, Haluk Levent'in kendisine ödeme garantisi olarak 33 milyon TL'lik şahsi senetlerini verdiğini, ayrıca AHBAP Derneği adına da 233 milyon liralık bir kefalet senedi düzenlendiğini iddia etti. Tüm bu belgelerin avukatı aracılığıyla savcılığa delil olarak sunulduğunu belirten Doğan, tapulara tedbir konulması için talepte bulunduklarını ve adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade etti.











Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.