16:25, 14/07/2026, Salı
Kahramanmaraşlı depremzedelerden 'Ahbap' tepkisi: Biz sadece devletimizi gördük
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından toplanan bağışlar ve vaat edilen kalıcı konut projelerine ilişkin tartışmalar Türkiye gündemindeki yerini koruyor. Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’nin bölgede hayata geçireceğini duyurduğu bazı konut projelerinin henüz tamamlanmadığı yönündeki iddialar kamuoyunda tartışılırken, Kahramanmaraş’ta Baykar tarafından inşa edilen 303 kalıcı konutta depremzedeler yaklaşık 3 yıldır güven ve huzur içinde yaşamlarını sürdürüyor. Baykar Konutları'nda oturan vatandaşlar, zor günlerinde yanlarında sadece devletin ve milli firmaların olduğunu vurguladı.
Depremin hemen ardından harekete geçen Baykar, Kahramanmaraş'ta başlattığı 303 konutluk projeyi kısa sürede tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmişti. Yaklaşık üç yıldır yeni evlerinde yaşayan depremzedelerden Gülay Kahveci, süreç boyunca yaşadıklarını ve kamuoyundaki tartışmalara dair görüşlerini şu sözlerle aktardı:
"Deprem sonrası çok zor günler geçirdik. Allah devletimizden ve Selçuk Bayraktar’dan razı olsun. O dönem herkes çok şey söyledi ama buradaki evleri iki yıl bile sürmeden hemen tamamlayıp bize teslim ettiler, gelip oturduk. 'Devlet yok, Ahbap var' dediler ama biz o iddia edilenleri buralarda hiç göremedik. Yalan söylüyorlar; devletimiz ilk andan itibaren buradaydı, her yere yetişmeye çalıştı. Biz hiçbir derneği görmedik ama devletimizi her an yanımızda hissettik."
Baykar Konutları sakinlerinden Nuran Aydın da afet sonrasındaki en büyük ihtiyaçlarının güvenli bir yuva olduğunu ve bu ihtiyacın hızla karşılandığını belirterek tepkisini dile getirdi:
"Biz buralarda Ahbap'ları hiç göremedik. Devletimizden başka kimseyi yanımızda bulamadık. Devletimiz bizim her zaman yanımızda ve arkamızda durdu. Bu kalıcı konutları yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Bizlerin, depremzedelerin adını kullanarak kendi üstümüzden kazanç sağlayanlar olduysa da cezalarını çeksinler."
"Devletimiz bizi ayakta tuttu"
Bir diğer depremzede Neriman Kahraman ise devletin sahadaki koordinasyonuna ve Baykar'ın desteğine teşekkür ederek, "Devlet yok dediler ama devletimiz bizi her şeye rağmen ayakta tuttu. Selçuk Bayraktar’a ve emeği geçen tüm ekiplere çok teşekkür ederiz, Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.











Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.