|
Başkan Mesut Polat döneminde erken final

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı''ndan bir süredir haber alınamıyor. Federasyon resmi web sitesinden “Başkan kişisel nedenlerden dolayı istifa etmiştir” diye açıklama yapılmıştı. Tanımlama yetersiz kalınca doğal olarak da her kafadan bir ses çıkıyor.

''Tenis Dünyası'' dergisi web sayfasında bu kulislere yer verilmiş. İddialara göre sağlık sorunları, seçimi kazanmak için istediği listeyi tam sağlayamadığı, eski başkan Azmi Komova ile ilgili siyasi görüş farklılıkları, işlerin büyük bir kısmını yüklenen As Başkanı Gürsel Tarım''ın birkaç ay önce istifasının da yükünü artırdığı gibi konular gündemi meşgul ediyor. Oysa her şey ne kadar güzel başlamıştı. Tenis camiası Mesut Polat ile birlikte özlediği başkan profiline kavuşmuştu. Her kesimle iyi geçinen, bizim kimseyle sorunumuz yok diyen bir başkan, egoları olmayan, kapımız herkese açık diyen bir başkan.

Ülkenin her yerinde tenis oynanmasını sağlamak için “Oyna ve Oyunda Kal” projesini başlattı. Doğu illerinde pilot bölgelerde çalışmalara başladı. Altyapıya büyük önem verdi, üst yaş gruplarında PRO20 (Parıldayan Rüya Oyuncular) adını verdikleri projeyi başlattı. Uluslararası turnuva oynayan oyunculara ve ATP İzmir Cup Challenger, WTA İstanbul Cup bayanlar ve ATP TED turnuvalarına maddi ve manevi destek oldu. Yıllardır antlaşma yapılamayan veteran tenisçilerle uyum sağladı.

Tam da her şey yolunda giderken, herkesi şaşkına çeviren bu istifa da nereden çıktı, derseniz şimdilik asıl sebebi boş verin, çünkü öncelikle başarılı bir başkan çekildi. Bundan sonrası sebep ne olursa olsun, atalarımız “Yiğidi öldürün ama hakkını verin” demişler. Gerçekten sebep ne olursa olsun, Mesut Polat dönemi her kesimi, herkesi kucaklayan ve başarılarla geçmiş bir dönemdir. Bu erken final sonrasında aday olmayı düşünenler bunu göz ardı etmemelidirler.

Önümüzde 2011 WTA Sezon Sonu Şampiyonası var. Türkiye ve Türk tenisi bu uluslararası organizasyona güçlü bir başkan ve güçlü bir ekiple hazırlanmalıdır. Hiç vakit kaybetmeden seçimlere odaklanmalı ve her alanda şaha kalkmış Türk tenisi hiç duraksatılmadan yoluna devam ettirilmelidir.

15 yıl önce
Başkan Mesut Polat döneminde erken final
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti