|
Bir kara gece daha
Doksan dakikalık oyunun 85 dakikasını rakip kalede oyna, ondan sonra da 1-1'lik skorla yetin.

Bu sözlerimiz dün geceki maça ait.

Gençlerbirliği bilhassa ikinci yarıda çok bastırdı, gol peşinde koştu ancak attığı şans golüyle iri yarı İsveç takımıyla 1-1 berabere kaldı.

Fizik üstünlüğünü her fırsatta öne çıkaran İsveç ekibi, oyun boyunca kanatları kullanan, ancak bu konuda beceriksizliğini sergileyen Gençlerbirliği forvetine bir kez imkan tanıdı.

Orta sahada Nihat ve Thomas zaman zaman Maradona'laşmaya özen göstermelerine rağmen sahadan istedikleri sonucu bir türlü alamadılar. Oysa G.Birliği yukarıda da yazdığımız gibi 90 dakika boyunca üstün olan taraftı.

Ama futbolun akıl oyunu olduğunu bir türlü gündeme getiremeyen Başkent ekibi 1-1'lik skorla rövanşa sancılı çıkıyor. Çıkarken de futbolumuzdaki son günlerdeki "kara geceler"in bitanesini daha bize yaşattılar. Yaşatırken de bir takımın 85 dakikalık üstünlüğünün ortaya çıkardığı 1-1'lik çirkin skoru rövanşa taşıdılar.

Not:
Mesleğim adına üzüldüğüm, üzüldüğüm kadar da lanetlediğim bir olayı bu maç sonrası sütunuma almayı uygun buldum.

Efendim, dün sabah 08.30'da TRT-2'de bir haber programı vardı. Bu programda dün oynanan G.Birliği-Halmstads maçının yorumu yapılmak istendi. Hem de kim tarafından? İstanbul'da oturup Gençlerbirliği'ni bu sezon izlemeyen çok sevgili meslektaşım Güven Taner tarafından.

Nedense Ankaralı spor yazarlarına sırtlarını dönmeyi uygun bulan TRT yöneticileri bu abukluklarını bir kez daha sergilerken Başkentli spor yazarlarını da incitti.

Bunu gündeme getirirken, bu işi bilmeyenleri bir kez daha lanetliyor ve onları çirkinlikleriyle başbaşa bırakıyorum.
#Gençlerbirliği
#Halmstads
#Kara gece
23 yıl önce
Bir kara gece daha
Alevilik ve Sünnilik bir din midir?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?