|
Kar yoksa Kartal var
Taraftar, takımını; Beşiktaş, futbolu; siyah-beyazlı futbolcu golü özlemiş... 41 gündür kardı, kıştı derken lig maçında ayağına top değmeyen Beşiktaş'ın Gaziantepspor mücadelesinde Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki tablo buydu özetle.

Beşiktaş'ın maçı koparan ilk yarıda ardı ardına gelen iki golüne kaba taslak baktığımızda 'çantada keklik' diyebiliriz kabul ancak Gaziantepspor'un sağ kanadı, maçın başından beri golün geleceği sinyallerini veriyordu. İlk 15 dakikada Olcay-Gomez ve Oğuzhan ile aynı kanattan gelişen 3 atakla, 3 önemli gol kaçtı. İlk golü talihsiz bir şekilde kolunun altından içeri alan kaleci Alperen, bu atakların ikisini çok iyi önledi.

Oğuzhan'ın golü ise 'geciken gol vuruşunun' biraz kişisel beceri, büyük bir oranda da şansla golle sonuçlanması. Şimdi 'yeriyor musun, övüyor musun?' durumu oldu belki ama son vuruş ve son pasa kadar kusursuz ancak talihli goller diyebiliriz ikisi için. Diğerleri içinse şapka çıkartabiliriz.

Beşiktaş, galibiyetin sadece Alperen'in hatasıyla gelebilecek düzeyde futbol oynamadığını, ikinci yarıda ispatladı. 4. gole asist yapan İsmail'in ikinci golden önce presle topu Gökhan'a kazandırmasını da atlamamalıyız.

Ofansif anlamda işler iyi giderken defansif anlamda da her iki yarının başında Beşiktaş'ı diri tutacak üç tehlike gördü siyah-beyazlıların kalesi (Larson ve iki kez Habibou); üçünde de Tolga kritik kurtarışlara imza attı. Üçüncü kurtarış sonrasında acılar içinde yerde kalan Tolga, pabucun pahalı olduğunu iyi bildiğinden ağrıyla da olsa oyuna devam etti. Tolga, formdayken kaleyi bırakmak istememekte haklı; malum forma bir gitti mi, bir daha gelmez vesselam; özellikle kulübede Boyko'nun beklediği Beşiktaş kalesinde.

Malum, Çinlilerin transfer çılgınlığına kaptırdığımız Ersan'ın yokluğunda gözler bir yandan da yeni stoper Marcelo'daydı. Rhodolfo 20'de sakatlanıp çıkınca belki de teknik direktör Şenol Güneş'in uzun bir süre cesaret edemeyeceği Delgado-Marcelo ikilisi, bir anda birlikte oynar haldeydi. Rhodolfo tez zamanda dönsün isteriz ancak sakatlığı hayra mal oldu. Delgado-Marcelo ikilisi, 'biz burayı hallederiz' izlenimini verdi. İki oyuncu da top rakibin ayağına değer değmez orada bitiveriyor; 'erken müdahale hayat kurtarır' misali.

İki hafta geriden gelen Beşiktaş için 'psikolojik' dezavantajlar konuşuldu durdu, hele kupadaki Karabük ve Sivas Belediye maçlarında da işler yolunda gitmeyince F.Bahçe'nin ekmeğine yağ sürüldü. F.Bahçe'nin önce Antalya'ya kaybetmesi, ardından da Beşiktaş'ın 'lige hiç ara vermemişcesine' güzel futbolunu sürdürmesi, bu tezleri çürütürken aksine rakibe de korku saldı.
#Beşiktaş
#Gaziantepspor
#galibiyet
8 yıl önce
Kar yoksa Kartal var
Sessizliğin sözleri, sözlerin sessizliği
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak