Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl tebriği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi. Putin iki ülke arasındaki ilişkiyi, "Rusya, Türkiye ile bölgesel ve küresel konulardaki yapıcı iş birliğine devam etmeye hazırdır." sözleriyle vurguladı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yeni yıl mesajında, Ankara ile Moskova'nın bölgesel ve küresel konulardaki iş birliğine devam edeceğini belirtti.

Putin'in yabancı ülke liderlerine gönderdiği yeni yıl tebrik mesajları, Kremlin'in resmi internet sitesinde yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajında Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geçen yıl tamamen normale dönmekle kalmadığını, aynı zamanda birçok alanda da hızla geliştiğini kaydetti.

Rusya'da yağan 'mavi kar' panik yarattı
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde geçtiğimiz gün beklenmedik bir olay yaşandı. Normalde beyaz renkte yağması gereken kar mavi renginde yağınca, pek çok kişi bu durumu şaşkınlıkla karşıladı. Olayın, insanların dünyaya verdiği zarardan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Karın bu şekilde yağmasından sonra olayın arkasında kimyasal farmasötikal araştırma enstitüsünün olduğu açıklandı. Uzmanlar, renklerin metalik bir element olan kobalt veya bazı tıbbi tedavilerde kullanılan bir metilen maviden kaynaklanabileceğini belirttiler.


Vladimir Putin, iki ülkenin birlikte attıkları adımlar sayesinde Ortadoğu'da terörün yayılmasının engellendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Attığımız adımlar sayesinde Suriye'de siyasi sürecin başlaması için gerekli koşulları oluşturduk. Rusya, Türkiye ile bölgesel ve küresel konulardaki yapıcı iş birliğine devam etmeye hazırdır.

S-400 anlaşması imzalandı