ABD'de kargo uçağı pistten çıktı: Havalimanında tüm uçuşlar askıya alındı
23:31, 06/09/2026, PazarG: Güncelleme: 23:59, 06/09/2026, Pazar
Diğer

Amazon'a ait kargo uçağı iniş sırasında pistten çıktı
Porto Riko'dan kalkan Amazon Air'e ait Boeing 767-300 tipi kargo uçağı, Miami Uluslararası Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkarak sürüklendi. Uçaktan yoğun dumanların yükseldiği kaza sonrası havalimanındaki tüm uçuş operasyonları durdurulurken, olayla ilgili federal soruşturma başlatıldı.
Porto Riko’nun San Juan şehrinden havalanan Amazon Air’e ait Boeing 767-300 tipi kargo uçağı, Miami Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı. Havalimanı yetkilileri, uçağın açıkladı.
"çapraz pistten çıkarak havalimanının kuzeybatı ucunda hareketsiz kaldığını"
Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde, kaza anı ve sonrasında uçaktan yükselen yoğun dumanlar görüldü.
Havalimanında uçuşlar askıya alındı
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), kazanın ardından havalimanındaki uçuşların yerel saatle 16.30’a kadar askıya alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Havalimanındaki tüm pist ve taksi yollarının ulaşıma kapatıldığı, Miami-Dade İtfaiye ve Kurtarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiği belirtildi. Kazada yaralanan olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.
ABD Ulaştırma Bakanı Sean Duffy de Miami Uluslararası Havalimanı’nı kullanan yolcuların uçuşlarda gecikmeler ve muhtemel iptallerle karşılaşabileceğini ifade etti.

Dünya
Bolivya'da askeri tesiste patlama

Dünya
BM'den dünya haritası için dikkat çeken karar

Ekonomi
Büyük altın göçü başladı: Avrupa ülkeleri düğmeye bastı tonlarca altın ABD'den geri çekiliyor


