Avrupa'da çiftçilerin öfkesi dinmiyor: Belçika'dan sonra Almanya'da da hükümetin tarım politikaları protesto edildi

19:30, 17/01/2026, Cumartesi
AA
Avrupa'da çiftçilerin öfkesi dinmiyor: Belçika'dan sonra Almanya'da da hükümetin tarım politikaları protesto edildi
Polis, gösteriye 2 bin 800 kişinin katıldığı bilgisini paylaşırken, organizatörler bu sayının 8 bin olduğunu kaydetti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce çiftçi, hükümetin tarım politikalarını protesto etmek ve sürdürülebilir tarım talebinde bulunmak için Brandenburg Kapısı önünde toplanarak şehir merkezinde yürüyüş düzenledi. Tarım endüstrisi ve gıda sektörünü eleştiren çiftçiler, gösteride, "Biyolojik çeşitlilik", "Gıdayı ve üreticileri seviyoruz" ve "Gen teknolojisine hayır, gerçek gıdaya evet" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına tepki gösterdi.

Hükümetin tarım politikalarını protesto etmek ve sürdürülebilir bir tarım politikasının geliştirilmesini talep etmek amacıyla başkentte binlerce çiftçi, "Tavrını göster! Dünyada sürdürülebilir tarım için" sloganıyla şehir merkezindeki Brandenburg Kapısı'nın (Brandenburger Tor) önünde bir araya geldi. Ardından şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşe traktörler de katıldı.

Kentte 60'ın üzerinde tarım ve sivil toplum kuruluşunun desteklediği gösteride çiftçiler, "Ne yiyeceğimize kendimiz karar vermek istiyoruz", "Mutlu hayvanların zamanı geldi", "Şimdi sistemi değiştirin", "Biyolojik çeşitlilik", "Gıdayı ve üreticileri seviyoruz" ve "Gen teknolojisine hayır, gerçek gıdaya evet" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Göstericiler, "Artık bıktık" ve "Biz sesimizi yükseltiyoruz, biz buradayız, insanlar ve hayvanlar için adalet" sloganları attı.

Çiftçiler, yaptıkları açıklamada, tarım endüstrisinin kar ettiği, buna karşılık çiftçilerin ve ekolojik tarımın zarar gördüğü bir sistemden şikayet etti.

Gıda endüstrisi ile perakende sektörünün fiyatları belirlemesi nedeniyle çiftçilerin varlıklarını kaybetmekten endişe duyduğuna işaret edilen açıklamada, her yıl yaklaşık 2 bin 600 tarım işletmesinin kapandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, bu sistemin insan, hayvan ve doğaya zarar verdiği, iklim krizini ilerlettiği ifade edildi.

Alman hükümetinin ise tarım şirketlerine, sanayi ve kimya lobisine boyun eğdiği vurgulanan açıklamada, hükümetin çiftçiler ve dünyada açlıkla mücadele için etkili önlemler almadığı bildirildi.

Polis, gösteriye 2 bin 800 kişinin katıldığı bilgisini paylaşırken, organizatörler bu sayının 8 bin olduğunu kaydetti.


İspanya'da doktorlar iki günlük greve gitti: Hastanelerde aksamalar yaşanıyor
Dünya
İspanya'da doktorlar iki günlük greve gitti: Hastanelerde aksamalar yaşanıyor
ABD'de ICE polisine tepki olarak düzenlenen protestolarda 30 kişi gözaltına alındı
Dünya
ABD'de ICE polisine tepki olarak düzenlenen protestolarda 30 kişi gözaltına alındı
Brüksel'de AB Liderler Zirvesi'nin yapıldığı sırada çiftçilerden traktörlü protesto
Dünya
Brüksel'de AB Liderler Zirvesi'nin yapıldığı sırada çiftçilerden traktörlü protesto
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026