|

Birlikte terörü yenmeliyiz

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Paris'teki terör saldırıları için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Barzani: "Bu trajedi Şengal'in özgürleştirilmesinden bir gün sonra meydana gelmiştir. DAEŞ, Şengal'de büyük darbe yedi. Birlikte hareket edersek terörü yenebiliriz, yenmeliyiz" dedi.

Yeni Şafak
14:38 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:46 - 14/11/2015 Cumartesi
AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Paris'teki terör saldırıları nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, "Bu trajedi Şengal'in özgürleştirilmesinden bir gün sonra meydana gelmiştir. DAEŞ, Şengal'de büyük darbe yedi. Birlikte hareket edersek terörü yenebiliriz, yenmeliyiz" dedi.



IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında Fransa halkına başsağlığı dileğinde bulunarak, terörle mücadele için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.



Fransa'nın, terörizmle savaşında etkin şekilde IKBY'nin yanında durduğunu hatırlatan Barzani, şunları kaydetti: "Bugün de biz, onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu tür terör saldırıları dünyadaki halkları ve milletleri terörizme karşı birleştiriyor. Bu savaş, medeniyetin faşizme ve vahşiliğe karşı mücadelesidir. Bu tür terör saldırılarının amacı korku atmosferi oluşturmaktır. Fakat uluslararası kamuoyu buna karşı sağlam durmalıdır."



#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
#Neçirvan Barzani
#Paris
#terör saldırısı
8 yıl önce