|

Kaşıkçı'nın ölüm emri Skype üzerinden geldi

Reuters, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölüm emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın danışmanı Kahtani tarafından verildiğini öne süren bir haber yayınladı. Habere göre, Skype üzerinden konsolosluğu arayan Kahtani önce Cemal Kaşıkçı'ya hakaret etti ve ardından infaz timine 'bana bu köpeğin kafasını getirin' dedi. Haberde Skype görüşmesine ait kayıtların Türkiye'nin elinde olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
22:30 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:18 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Veliaht Selman'ın istihbarat ve ordu yetkilileriyle sık sık bir araya geldiği biliniyor.
Veliaht Selman'ın istihbarat ve ordu yetkilileriyle sık sık bir araya geldiği biliniyor.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın danışmanı Suud el Kahtani, Kaşıkçı'nın ölüm emrini vermek için 2 Ekim'de konsolosluğu 'Skype' üzerinden aradı.

Skype görüşmesinde Cemal Kaşıkçı'ya hakaretler yağdıran Kahtani'nin infaz timine '
bana bu köpeğin kafasını getirin
' emrini verdiği öne sürülüyor.

Reuters'ın Arap ve Türk istihbaratına dayandırdığı kaynağa göre, söz konusu görüşmeye ait kayıtların Türkiye'nin elinde olduğunu belirtiyor.


Kahtani kimdir?

Veliaht Prens Selman'ın danışmanı Suud el-Kahtani, muhaliflere tehdit için Twitter'da kurulan trol ordusunun başındaydı.

Kahtani, 3 bin dolar maaş alan binlerce trole, kime saldıracakları ve hangi konuda tweet atacakları hakkında talimat veriyordu.


Muhaliflere suikast dönemi başlattı

Prens Selman'ın danışmanı görevindeki Kahtani, geçtiğimiz yıl krallık aleyhinde yazı yazanların 'kara listeye' alındığına dair bir tweet atmıştı. Kahtani, bu tweetten kısa bir süre sonra, "Suikast defteri tekrardan açıldı. İzleyin" ifadeleriyle dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Selman'a veliahtlık getirdi

Suud el Kahtani, Suudi Arabistan'da veliahtlığın Prens Muhammed bin Nayef'ten Selman'a geçmesinde önemli bir rol oynamıştı.

Suudi ve Batı basınında Nayef'in uyuşturucu bağımlısı olduğu dedikodusunu yayan Kahtani, Selman'ın akıl danışmanı olarak hareket ediyordu.

Katar'ın izolasyon projesi Kahtani'ye ait

Katar'ı bir ada haline getirme projesinin altında bizatihi Kahtani'nin imzasının olduğu biliniyor. Kahtani tarafından hazırlanan projeye göre, 20 metrelik derinlikte açılan kuyularla Katar, tamamen Körfez'den izole edilecekti.


Kahtani bu projeye ilişkin, "Proje Veliaht Prens'e olan sadakatimi korusun" ifadelerini kullanmıştı.

#Prens Selman
#Suud El Kahtani
#Suudi Arabistan
5 yıl önce
default-profile-img