Nicolas Sarkozy cezaevinde

04:00, 22/10/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
Nicolas Sarkozy cezaevinde
Nicolas Sarkozy.

Fransa’da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzluk dahil dört faklı suçtan yargılandığı ‘Libya davası’nda suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum edildi. Cezaevine konulan Sarkozy, 1958'den bu yana ülke tarihinde hapse giren ilk eski cumhurbaşkanı oldu.

Fransa'da "Libya davası" kapsamında suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum edilen eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy cezaevine girdi. Sarkozy, dün yerel saatle 09.40 sularında başkent Paris'teki La Sante Cezaevi'ne girdi. Suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum edilen Sarkozy'nin burada hücreye alınmadan önce bazı idari prosedürleri tamamlaması gerekecek. Sarkozy, bu cezaevinde tek kişilik, 11 metrekarelik, pencereli bir hücrede tutulacak. Sarkozy ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Bugün eski bir cumhurbaşkanı değil, bir masum hapse atılıyor" savunmasını yaptı. Yerel medyadaki haberlere göre, La Sante Cezaevi Müdürü Sebastien Cauwel, Sarkozy'nin diğer mahkumlardan izole bir şekilde hücrede kalacağını doğruladı, bunun Fransa genelindeki en güvenilir hücre olduğunu ifade etti.

1958'den sonra bir ilk

Cauwel, Sarkozy'nin günde iki defa yürüyüşe çıkma hakkı ve tek başına aktiviteler yapabileceği bir salona erişimi olacağını aktararak eski Fransa Cumhurbaşkanı'nın tutukluluk süresi boyunca yalnız kalacağını kaydetti. Sarkozy'nin avukatı Christophe Ingrain, müvekkilinin serbest bırakılması için hızlı bir şekilde başvuruda bulunacağını belirterek Sarkozy'nin hapiste geçirdiği tek bir gecenin bile gereksiz olduğunu ifade etti. Sarkozy, 1958'den bu yana Fransa tarihinde hapse giren ilk eski cumhurbaşkanı oldu. Fransa'da 2007-2012 yıllarında Cumhurbaşkanı olan Sarkozy'nin, "2007'de cumhurbaşkanı seçim kampanyasını yürütmek için o zamanki Libya lideri Muammer Kaddafi'den yasa dışı maddi destek aldığı" ileri sürülmüştü. Paris Ceza Mahkemesi 25 Eylül'de "kamu fonlarının zimmete geçirilmesini gizleme, pasif yolsuzluk, yasa dışı kampanya finansmanı ve suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma" suçlarından yargılandığı Libya davasında Sarkozy hakkında kararını vermişti. Mahkeme, eski cumhurbaşkanını suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapse mahkum etmişti. Sarkozy karara itiraz etse de mahkeme kararının niteliği gereği temyiz süreci sonuçlanmadan hapse girmesi kesinleşmişti.


Fransa’da eski Cumhurbaşkanı Sarkozy hapse girdi
Dünya
Fransa’da eski Cumhurbaşkanı Sarkozy hapse girdi
'Louvre soygunu dış güçlerin işi'
Gündem
'Louvre soygunu dış güçlerin işi'

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026