Trump ‘protokol’ü dinlemedi
04:00, 29/04/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 04:07, 29/04/2026, Çarşamba
Yeni Şafak

Kral Charles, Donald Trump.
İngiltere Kralı 3. Charles ve Kraliçe Camilla, ABD’yi ziyaret ederek Trump ile bir araya geldi. Beyaz Saray’a geçilirken Trump, Kral Charles’ın omzuna dokunarak yönlendirdi. İngiliz basınına göre bu temas Kraliyet protokolüne aykırıymış. Kraliyet teamüllerine göre fiziksel teması Kraliyet üyeleri başlatıyor.
İngiltere Kralı 3. Charles ve Kraliçe Camilla, ABD’ye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump ve First Lady Melania Trump tarafından karşılandı. Törende Trump, Kral Charles ile tokalaşırken Melania Trump’ın Kraliçe Camilla’yı iki yanağından öpmesi dikkat çekti. Liderler daha sonra birlikte fotoğraf verdi. Fotoğraf çekiminin ardından Beyaz Saray’a geçilirken Trump’ın Kral Charles’ın omzuna dokunarak yönlendirmesi, kraliyet protokolüne aykırı bir hareket olarak değerlendirildi. Kraliyet teamüllerine göre, monarşiye yönelik fiziksel temasın kraliyet üyelerince başlatılması bekleniyor. Beden dili uzmanları söz konusu hareketin sıcak bir jest olarak yorumlanabileceğini ancak aynı zamanda “siyasi bir yakınlık mesajı” taşıyabileceğini belirtti.

Dünya
ABD pasaportlarında Trump'ın görseli yer alacak

Dünya
İngiltere Kralı 3. Charles'tan Ukrayna'ya destek mesajı: Uluslararası sistemde önemli rol oynuyoruz

Dünya
Trump'tan Merz'e 'İran' salvosu: Ne dediğini bilmiyor
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.